Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 31 oktober 2005

Motorrijder gewond naar ziekenhuis

Aanrijding tussen personenauto en motorfiets

Enter

Op zondagmiddag 30 oktober omstreeks 13.50 uur werd de politie verzocht om te gaan naar de Ypeloweg te Enter. Aldaar bleek er een aanrijding te hebben plaatsgevonden tussen een personenauto en een motorfiets. De motorrijder, een 29 jr. man uit Almelo, kwam rustig aanrijden over de Ypeloweg, gaande in de richting van Enter. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een automobilist aanrijden, een 57 jr. man uit Enschede, welke vervolgens links afsloeg en daarbij de motorrijder over het hoofd zag. Een aanrijding kon niet meer worden voorkomen. De motorrijder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (05-137766)

Dronken automobilist aangehouden

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Oldenzaal

Op zondagavond 30 oktober om ongeveer 18.45 uur kreeg de politie het verzoek om naar de Deurningerstraat in Oldenzaal te gaan. Ter plekke zagen de politiemensen een man met zijn auto staan. Volgens een getuige was deze persoon even daarvoor met zijn auto tegen een muurtje aangereden toen hij zijn auto wilde parkeren. Hierbij was geen schade ontstaan. Daar de politiemensen zagen dat de man zeer onvast ter been was werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De verdachte, een 47 jr. man uit Oldenzaal, weigerde vervolgens mee te werken aan een ademanalyse. Ook aan een bloedproef wilde hij niet meewerken. Het rijbewijs van de verdachte is inmiddels ingevorderd. (05-137819)

Snelkraak

Daders weten bij snelkraak te ontkomen

Losser

In de nacht van zondag 30 oktober op maandag 31 oktober omstreeks 03.45 uur kreeg de politie het verzoek om te gaan naar een winkelpand aan de Brink te Losser. Aldaar bleek dat er bij een snelkraak behoorlijk wat spullen waren weggenomen. Op dit moment is niet te zeggen hoeveel spullen er zijn weggenomen. Wel is bekend dat er een aantal laptops zijn verdwenen. Een getuige wist de politiemensen te vertellen dat nadat hij het alarm had horen afgaan hij twee mannen uit het winkelpand had zien komen lopen. Deze twee mannen wisten via een gangetje tegenover de winkel te verdwijnen. Volgens de getuige is de 1e persoon een vermoedelijk blanke jongen van ongeveer 1.75 lang. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, een donkere jas, een grijze capuchon en lichte gymschoenen. De 2e persoon, ook een vermoedelijk blanke jongen en 1.85 lang, droeg een donkere jas, een donkere capuchon en een blauwe spijkerbroek. Indien er mensen zijn die getuige zijn geweest van deze snelkraak of de daders hebben zien lopen, worden zij verzocht contact op te nemen met de Politie Twente op telefoonnummer 0900-9944. Een medewerkster van de winkel heeft inmiddels aangifte van diefstal gedaan. (05-137934)

Diefstal fiets

Dader diefstal fiets wordt later op de dag aangehouden

Enschede

Op zondagmiddag 30 oktober omstreeks 17.00 uur kreeg de politie de melding dat er op de Zuidhollandlaan te Enschede een fiets van een 11jr. jongen afkomstig uit Enschede was gestolen. De inmiddels gearriveerde politiemensen werden ter plekke aangesproken door de vader van het jongetje. Volgens vader zat zijn zoon te vissen bij de vijver aan de Zuidhollandlaan toen er een man was komen aanlopen die wat schreeuwde naar de jongen. Toen de jongen de kant opkeek van de man zag hij dat de man zijn fiets pakte en er hiermee vandoor ging. De jongen wist een goed signalement te geven van de dader. Later op de avond, omstreeks 21.00 uur, kreeg de politie de melding dat er een man een fiets te koop zou aanbieden op de Willem de Clercqstraat te Enschede. Een 20 jr. bewoner kon de politiemensen vertellen dat er om ongeveer 20.45 uur bij hem was aangebeld. Toen deze de deur opendeed stond er een man voor de deur die een fiets te koop aanbood. De bewoner is hier niet op ingegaan en heeft de man weggestuurd en vervolgens de politie gebeld. Ook de getuige kon een goed signalement geven van deze man. Hierop werd er door de politiemensen uitgekeken naar de verdachte. De verdachte, een 30 jr. man uit Enschede, werd even later aangehouden op de Willem de Clercqstraat te Enschede. Helaas had de verdachte de gestolen fiets niet meer bij zich. De politie vraagt mensen die weten waar de fiets van de jongen nu is zich te melden de Politie Twente op telefoonnummer 0900-8844. De verdachte, een veelpleger, is inmiddels in verzekering gesteld. (05-137801)

Man mishandeld

Man doet aangifte van mishandeling

Enschede

Op zondagavond 30 oktober om ongeveer 20.30 uur kreeg de politie de melding dat er gevochten zou worden aan de Belgiëlaan te Enschede. Ter plekke troffen politiemensen een man aan die vertelde zojuist door een andere man te zijn mishandeld. Het slachtoffer, een 21 jr. man uit Enschede, was die avond op bezoek gegaan bij zijn vriend die aan de Belgiëlaan woont. Op enig moment kwam de verdachte binnen, een 22 jr. inwoner uit Enschede, die aangever begon te slaan en te schoppen. Vervolgens werden er diverse bedreigingen geuit en dreigde de man een wapen te zullen gaan gebruiken. De man zou het slachtoffer ervan hebben beschuldigd contact te leggen met zijn vriendin. Door het slachtoffer is inmiddels aangifte gedaan van mishandeling. De verdachte is aangehouden en voor verhoor opgesloten. (05-137854)

Naam: Sonja Eerhard 053-4555588


---- --