Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 31-10-2005 13:43:11

De Arnhemse politie heeft zondagavond na een melding van huiselijk geweld een 31-jarige inwoner uit die stad aangehouden. De Arnhemmer wordt ervan verdacht zijn 51-jarige echtgenote te hebben mishandeld bij een ruzie. De 31-jarige zoon, die er tussen was gesprongen, zou ook klappen hebben gekregen. Omstreeks half elf waarschuwde het slachtoffer de politie nadat ze na het voorval de woning was uitgevlucht. Volgens de verklaringen van de slachtoffers zou de man zonder aanleiding begonnen zijn met schelden en slaan. Agenten togen daarop naar de woning van het paar, waar de man werd aangehouden. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Door de beide slachtoffers is aangifte gedaan. De vrouw was bij het voorval niet gewond geraakt, haar 31-jarige zoon had een lichte verwonding opgelopen aan het gezicht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - ruzie tussen exen op straat: man aangehouden
Publicatiedatum: 31-10-2005 13:42:42

Een 24-jarige Arnhemmer is in de nacht van zondag op maandag door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling. De man zou even voor twee uur op de Oude Oeverstraat zijn 25-jarige ex-vriendin hebben geslagen. Ook zou hij haar mobiele telefoon vernield hebben. De twee troffen elkaar op straat aan nadat de relatie al eerder verbroken was. Daarbij ontstond ruzie. Passanten, die getuige waren van het voorval waarschuwden de politie, die de Arnhemmer kort na aankomst konden aanhouden. Het slachtoffer was bij het incident niet gewond geraakt maar deed wel aangifte. De verdachte Arnhemmer is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verzet en belediging na aanhouding

Publicatiedatum: 31-10-2005 13:41:36

Tegen een achttienjarige Arnhemmer is zondagmiddag proces-verbaal opgemaakt wegens verzet en belediging bij aanhouding. Politieagenten zagen de Arnhemmer rond het middaguur zonder helm op zijn bromfiets rijden in de wijk Presikhaaf. De jongen was al eerder gewaarschuwd over zijn rijgedrag en het feit dat de bromfiets niet aan de technische eisen voldeed. Bij het zien van de agenten ging de Arnhemmer er vol gas vandoor, waarbij omstanders en ander verkeer in gevaar werden gebracht. De man bleek een bekende van de agenten en werd thuis opgewacht. Toen ze daar de bromfiets in beslag wilden nemen schold de Arnhemmer de agenten uit. Toen ze de jongen daarop wilden aanhouden verzette hij zich door om zich heen te slaan. Een zestienjarige plaatsgenoot van de Arnhemmer deed ook een duit in het zakje en vond het nodig de agenten ten overstaan van omstanders te beledigen. Hij werd ook aangehouden. De zestienjarige kreeg later een dagvaarding uitgereikt. De achttienjarige kreeg van justitie een boete opgelegd van 220 euro. Bij niet betalen moet ook hij voor de rechter verschijnen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburg - snelheidscontrole N338

Publicatiedatum: 31-10-2005 13:40:50

Bij een radarsnelheidscontrole op de Provincialeweg N338 in Doesburg zijn zondag 9 bestuurders betrapt op het overschrijden van de maximumsnelheid. De controle werd gehouden tussen 17.00 en 18.15 uur. In dat tijdsbestek werd van 49 passanten de snelheid gemeten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden