Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 31 oktober

* OVERVAL FASTFOODRESTAURANT
BARENDRECHT - De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in naar een overval die zondagavond op de Van De Waalsweg plaatsvond.
Een aantal onbekende mannen kwam rond elf uur de zaak in en bedreigde de medewerkers met vuurwapens. Met onder meer een nog onbekend geldbedrag gingen de daders er vandoor. Getuigen worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de recherche van het district Zuid, via telefoonnummer 0900 - 8844.


* MAN RAAKT VINGERS KWIJT BIJ BEKNELLING
ROTTERDAM - Aan boord van het Russische zeeschip 'Pioner Ykutii', 5000 brt., vond zondagmiddag een arbeidsongeval plaats, waarbij een opvarende ernstig gewond raakte aan één van zijn handen. Een 37-jarige man uit Archangelsk (Rusland) was met drie andere bemanningsleden bezig de voortros te laten vieren omdat het schip een aantal meters moest worden verhaald. De tros was voorzien van een harpsluiting. Tijdens het vieren bleef de harpsluiting vastzitten tegen de trosbegeleiders. Het slachtoffer probeerde met zijn rechterhand de sluiting ruimte te geven, waarbij zijn rechterhand bekneld kwam te zitten tussen de trosbegeleider en de tros. Vier vingers werden afgekneld. Politiemensen van de Zeehavenpolitie werden gealarmeerd. Ze legden direct een stompverband aan om het bloeden te stelpen en de vingers werden in een plastic zak 'medisch' veiliggesteld. De GGD bracht de gewonde naar het Erasmus Medisch Centrum. De kapitein vertelde zondagavond dat er grote kans was dat er twee vingers gered konden worden door een operatie. De bemanningsleden wensten geen verdere slachtofferhulp.


* INBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Oost hebben zondagochtend een 30-jarige Rotterdammer op heterdaad betrapt tijdens de inbraak in een woning aan de Groene Wetering. De zoon van de bewoonster had bij thuiskomst gezien dat een onbekende man aan de keukentafel zat. Gealarmeerde politiemensen troffen de verdachte, etend aan de keukentafel, aan. Hij werd ter plaatse aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij is ingesloten. Inmiddels is gebleken dat de man naast de inbraak ook verdachte is van een auto-inbraak op de Groene Wetering, eerder die ochtend. Hierbij werd een tas met golfclubs buitgemaakt.