Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 31 oktober

Alkmaar 31-10-2005 - 13.45 uur

Agent tijdens werk overvallen
Stompetoren, zondag 30 oktober 2005
Op zondagavond omstreeks 19.45 uur is een politieman van de regio Noord-Holland Noord tijdens zijn werkzaamheden overvallen door twee tot nu toe onbekende mannen. Dit gebeurde op de Noordervaart tussen de Zuidervaart en de bebouwde kom van Stompetoren. De agent was ter plaatse bezig met een snelheidscontrole op het verkeer vanuit beide richtingen. Hij deed dit vanuit een onopvallende politieauto waar hij alleen in zat. De overtredingen werden vastgelegd met fotoapparatuur. Kort nadat een auto werd geflitst, werd het portier van de politieauto geopend. De agent werd uit de auto getrokken door twee mannen. Er ontstond een vechtpartij waarbij de daders en de agent in een naast de weg gelegen (modder)sloot terecht kwamen. De agent werd door zijn belagers geschopt en geslagen. Hierbij raakte hij gewond in zijn gezicht. Onder bedreiging moest de agent de fotoapparatuur loskoppelen en afgeven. Hierna renden de verdachten weg in de richting van Stompetoren.
De daders zijn mannen van ongeveer 35 jaar. Beiden droegen een blauwe spijkerbroek. Eén van de verdachten had een paardenstaart. De andere man had een stevig postuur, blond krullend haar en een snor. Beide verdachten hadden alcohol gebruikt.
In de loop van maandagmorgen werd de fotocamera teruggevonden in Wijdenes. De camera was grotendeels vernield.
De politie is op zoek naar getuigen van deze overval of naar mensen die mogelijk iets kunnen vertellen over de identiteit van de daders. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Slok teveel: rijbewijs kwijt

Wieringerwerf, zondag 30 oktober 2005

Op zondagmiddag omstreeks 17.55 uur werd een 45-jarige Amsterdammer gecontroleerd op de Rijksweg te Wieringerwerf. De man reed in een personenauto met een snelheid van 171 km per uur. Op de Rijksweg geldt een maximum snelheid van 120 km per uur. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 255 ug/l. Dat is juist een slok meer dan de toegestane maximum hoeveelheid van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal en moest (vanwege de snelheid) zijn rijbewijs inleveren.

Alcoholcontrole

Bergen, maandag 31 oktober 2005

Op maandagmorgen omstreeks 01.50 uur werd op de Bergerweg in Bergen een 52-jarige vrouw uit Antwerpen in een personenauto gecontroleerd. De vrouw bleek teveel alcohol te hebben gebruikt. Zij blies 490 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Zij kreeg een proces-verbaal.

Bergen, zondag 30 oktober 2005

Op zondagavond werd tussen 19.45 en 21.50 uur een korte alcoholcontrole gehouden op de Eeuwgenlaan in Bergen. Er werden in totaal 29 bestuurders gecontroleerd. Hiervan moesten er vier een ademanalyse afleggen. Een bestuurder bleek daarbij onder het wettelijk maximum van 220 ug/l te blazen. De andere drie bliezen respectievelijk 285, 415 en 540 ug/l. Zij kregen een proces-verbaal. De controle werd uitgevoerd in verband met het sluiten van de Kunst10daagse.

Snelheidscontrole: rijbewijs ingevorderd

Wieringerwerf, zondag 30 oktober 2005

Op zondagmiddag omstreeks 17.40 uur werd op de Oosterterpweg in Wieringerwerf een 19-jarige motorrijder uit Zwaagdijk-West gecontroleerd. Hij reed 161 km per uur. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km per uur. Hij kreeg een bekeuring en moest zijn rijbewijs inleveren.

Verkeerscontrole
Lambertschaag, zondag 30 oktober 2005
Op zondagmorgen werd een verkeerscontrole gehouden op de Westfriesedijk in Lambertschaag. In totaal kregen 27 bestuurders een bekeuring. Er werd hoofdzakelijk geschreven in verband met een daar gelden inrijverbod (geslotenverklaring).
Wieringerwerf-Slootdorp, zondag 30 oktober 2005 Op zondagmorgen werd een verkeerscontrole gehouden op de Medemblikkerweg in Wieringerwerf en de Sloopweg in Slootdorp. In totaal kregen 19 bestuurders een bekeuring. Er werd hoofdzakelijk geschreven in verband met een daar gelden inrijverbod (geslotenverklaring) en voor overschrijding van de maximum snelheid. Harenkarspel, zaterdag 29 oktober 2005
Op zaterdagavond werd een verlichtingscontrole gehouden in de dorpen van Harenkarspel. In totaal kregen 7 (brom)fietsers een bekeuring omdat zij reden met defecte verlichting. Twaalf bestuurders die het licht niet aan hadden staan of slecht werkende verlichting hadden werden gewaarschuwd. Een jongen reed op een snorfiets zonder verlichting en trok daarbij een fietser die ook geen verlichting voerde. Bij controle bleek de bromfietser 15 jaar oud te zijn. De bromfiets had ook nog diverse technische gebreken. De jongen deed afstand van zijn bromfiets. Deze wordt vernietigd.

Aanhouding na mishandeling

Hoorn, zondag 30 oktober 2005

Op zondagavond omstreeks 21.45 uur werd een 20-jarige vrouw uit Hoorn mishandeld door haar ex-partner op het Kerkplein in Hoorn. Zij waren die avond met kennissen uit eten geweest toen de ex-partner, een 23-jarige man uit Hoorn, hoorde dat de vrouw een korte nieuwe relatie had gehad nadat zij uit elkaar waren gegaan. Hierop werd de vrouw mishandeld. Vervolgens ging de ex-vriend verhaal halen bij de tijdelijke nieuwe relatie. Ook hiermee ontstond een vechtpartij in de Hogesteeg. Hierbij sloeg de verdachte uit woede een raam van een woning kapot. De verdachte kon worden aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding met letsel

Oosterblokker, maandag 31 oktober 2005

Op maandagmorgen omstreeks 07.20 uur raakte twee bestuurders van personenautos gewond bij een aanrijding op de kruising Provincialeweg-Zuiderdracht in Oosterblokker. Een 47-jarige man uit Venhuizen reed op de kruising door rood licht. Hij botste daarbij tegen de auto van een 27-jarige man uit Hoorn. De bestuurders hadden respectievelijk nekklachten en been-en schouderletsel. Zij werden voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn.

Voetbalwedstrijd gestaakt

Medemblik, zondag 30 oktober 2005

Op zondagmiddag werd op het sportterrein aan de Almereweg in Medemblik de voetbalwedstrijd Zwaagdijk MFC gespeeld. Aan het begin van de tweede helft werd een doelpunt van Zwaagdijk afgekeurd. Nadat een speler van Zwaagdijk vervolgens een sliding maakte, sloeg de vlam in de pan. De Zwaagdijk-speler werd geschopt en getrapt en op zijn gezicht gestompt. Ook andere spelers bemoeiden zich hiermee, waardoor een grote vechtpartij ontstond. De scheidsrechter besloot daarop de wedstrijd te staken. Door de Zwaagdijkspeler is aangifte van mishandeling gedaan.

Diefstal auto

De Rijp, zondag 30 oktober 2005

Tussen zaterdagmiddag 15.15 uur en zondagmorgen 10.00 uur werd een personenauto ontvreemd vanaf de Jan Ploegerlaan in De Rijp. De auto stond geparkeerd op het parkeerterrein van de sporthal. Het ging om een rode Renault Scenic met kenteken SF-RD-79.

Laatst gewijzigd 31-10-2005 13:48 | © Politie Noord-Holland Noord |