Start campagne Make a Difference Day op 29 oktober j.l.

Ned. org. vrijwilligerswerk

Zaterdag 29 oktober j.l.(en niet 29 september, zoals in een eerder bericht per abuis is vermeld)is de campagne voor Make a Difference Day (MADD), het grote landelijke vrijwilligersevenement van 9 en 10 december officieel gelanceerd door het Nationaal Comité Zilveren Regeringsjubileum Koningin Beatrix, Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV), CIVIQ, instituut vrijwillige inzet, en de NCRV.

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 december 2005 kan heel Nederland zich maatschappelijk betrokken tonen! Tienduizenden Nederlanders kunnen zich vrijwillig inzetten door de handen uit de mouwen te steken en zo iets te doen voor anderen. Individuen, groepen en scholen, vrijwilligersorganisaties, Oranjeverenigingen, gemeenten en bedrijven; samen maken ze het verschil! www.makeadifferenceday.nl

Er wordt gestreefd naar een minimum van 20.000 deelnemende vrijwilligers op 9 en 10 december. Op www.makeadifferenceday.nl kunnen vrijwilligersklussen worden aangemeld en potentiële vrijwilligers een keuze maken uit het aanbod. Daarnaast zullen Jos Brink en Sandra Reemer op donderdagavond 8 december een speciale uitzending van Wedden Dat..? presenteren om een extra impuls te geven.(21.00 uur, NCRV, Nederland 1). www.maakhetverschil.ncrv.nl

Make a Difference Day is niet eenmalig. Het is de bedoeling er een jaarlijks evenement van te maken zodat vrijwillige inzet in de schijnwerpers blijft staan.

Op www.makeadifferenceday.nl vindt u persberichten met meer informatie over Make a Difference Day, de relatie met het Zilveren Regeringsjubileum en de vele programma's, waaronder een groots concert op 11 december die de NCRV inzet rond Make a Difference Day. Ook treft u op de site rechtenvrije foto's aan, o.a. van Jos Brink en Sandra Reemer.