SARA


SARA en EMC bekrachtigen samenwerking met partnership

DIT IS EEN GEZAMENLIJK PERSBERICHT VAN SARA EN EMC

Amsterdam/Nieuwegein, 31 oktober 2005 - Vandaag hebben SARA en EMC een contract ondertekend voor het partnership dat beide organisaties met elkaar zijn aangegaan voor de levering van informatieopslagdiensten. Het innovatieve van deze dienstverlening is dat afnemers met deze storage-on-demand oplossing op flexibele wijze gebruik kunnen maken van diskcapaciteit die online beschikbaar is. Deze oplossing is extra aantrekkelijk omdat de afnemers uitsluitend betalen voor de opslagcapaciteit die ze gebruiken.

Met het vandaag bekrachtigde partnership, dat gebaseerd is op een on-demand business model, kunnen SARA en EMC kostenbesparende storageoplossingen aanbieden. De afnemers hebben de beschikking over een verscheidenheid aan service- en performance levels om hun data bij SARA op een veilige en centrale plaats op te slaan. Hiermee kunnen zij hun information lifecycle management-strategie op een laagdrempelige en efficiënte manier optimaliseren.

"SARA heeft gekozen voor EMC vanwege haar technology leadership, de open architectuur en het zeer innovatieve business model dat naadloos aansluit op de strategie van SARA", zegt SARA-directeur dr. ir. Anwar Osseyran. Frans Rahms, country manager EMC Netherlands: "Vanwege de grote expertise en de sterke betrokkenheid in deze markt is SARA voor EMC de ideale partner."

De nieuwe dienstverlening is in de eerste plaats bedoeld voor organisaties die actief zijn op het gebied van educatie en research. Instellingen die zijn aangesloten op het SURFnet-netwerk kunnen op een uiterst efficiënte manier connecteren met de storagevoorzieningen in het SARA-center. Ook voor andere partijen beschikt SARA over uitstekende netwerkverbindingen waardoor de nieuwe storagediensten ook voor hen interessant zijn.


- - - - -

Over SARA
SARA Reken- en Netwerkdiensten biedt als leverancier van innovatieve ICT-diensten een compleet pakket aan services en producten aan op het gebied van high-performance computing, storage, networking, hosting en infrastructuurdiensten. Onder de klanten van SARA bevinden zich wetenschappelijke en educatieve instellingen, overheidsinstellingen en bedrijven. De meest in het oog springende activiteiten van SARA zijn de hosting van de nationale supercomputerdienstverlening (Teras en Aster), de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), en de virtual reality-faciliteit de CAVE(TM). Sinds de start van het SURFnet-netwerk in 1989 is SARA verantwoordelijk voor het operationeel beheer van dit innovatieve netwerk voor Nederlandse universiteiten, wetenschapscentra en onderwijsinstellingen. Kijk voor meer informatie op: www.sara.nl.

Over EMC
EMC is de belangrijkste producent van producten, diensten en oplossingen voor informatieopslag. Het bedrijf levert geautomatiseerde opslagnetwerken voor alle types ondernemingen, die daarmee hun informatie optimaal en tegen de laagste kosten kunnen gebruiken gedurende de volledige levenscyclus ervan. Meer informatie op http://www.emc2.nl

Meer informatie:
SARA
Marina den Hartog
PR & Communicatie
020-5923000
m.den.hartog@sara.nl

Eric Heemskerk
Manager Business Development
06-22792977
e.heemskerk@sara.nl

EMC
Angelique van der Kroft
Marketing Manager - Netherlands
030-6305000
VanderKroft_Angelique@emc.com

Arno Nienhuis
Branche Manager Overheid
030-6305000
Nienhuis_Arno@emc.com.