Ingezonden persbericht


PRESSRELEASE

Amsterdam, 31 oktober 2005

MSN Magazine zet aanval in op 'fakers'

Recente berichten over bedreiging en afpersing van Nederlandse meisjes via chatrooms hebben veel opschudding veroorzaakt in de chat-community. Zowel online als in andere media is het een 'hot topic'.

Reden voor jongerenplatform MSN Magazine, (voortgekomen uit het hyperpopulaire chatsysteem MSN Messenger) om samen met de MSN-ers en professionals in de sociologie en psychologie ten strijde te trekken tegen het misselijke gedrag van 'fakers', zoals ze online heten.

In het magazine komen de jonge chatters zelf aan het woord. Ze vertellen over hun ervaringen en laten ongezouten hun mening horen over iedereen die zich op internet voordoet als iemand anders. Maar ook Albert Benschop, socioloog aan de UvA, en Bob van der Meer, als psycholoog verbonden aan pesten.net, vertellen in het magazine over de gedragingen van 'fakers' en andere mensen met verkeerde bedoelingen, en dan vooral over hoe je ze kunt herkennen.

Minder vatbaar

Ten opzichte van andere chatmedia blijkt MSN minder vatbaar voor 'fakers', voornamelijk omdat je bij MSN een 'aanvraag' moet toelaten voordat iemand met je in contact kan komen. MSN heeft tevens een service waar misbruikers van de community gemeld kunnen worden.

Terugpakken

Zowel de professionals als de ondervraagde chatters zijn helemaal klaar om de fakers aan te pakken. Middels een aantal trucs is het eenvoudig om de bedoelingen van een anonieme chatter te achterhalen. En als je wil kun je de rollen zelfs omdraaien om zo de faker eens flink aan te pakken. In MSN Magazine is te lezen hoe dat in zijn werk gaat.

Stem

MSN Magazine is onlangs opgericht om te fungeren als de stem van de enorme MSN-community in Nederland. Het blad wordt daarom mede gemaakt door de doelgroep van het blad, jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar die elkaar via MSN ontmoeten.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Einde persbericht

Voor meer informatie neemt u contact op met:

JuniorSeniorPressDpt

JonnaHagendoorn

Tel: 020 53 53 453 (algemeen)

E-mail: Jonna.hagendoorn@jr-sr.com