Gemeente Smallingerland

De Regonette komt bij u langs
31 oktober 2005

De Regonette komt bij u langs

De Regonette komt binnenkort weer bij u in de buurt. Dit betekent dat u uw textiel, melk- en sappakken, blik, KCA, klein wit- en bruingoed oud-papier weer bij u "op de hoek" kunt inleveren.

Het bovenstaande schema staat ook in de afvalgids, pagina 16.

Waar kunt u uw textiel nog meer kwijt?

Bij de Regonette kunt u uw klein chemisch afval, blik, melk- en sappakken, klein wit- en bruingoed (bijvoorbeeld staafmixer, strijkijzer en radiootje) en textiel kwijt. Maar er zijn meer plekken waar u uw textiel kunt afleveren.


1. In de gemeente staan op 5 plaatsen textielcontainers.
* De Trisken - Melkkelder naast de glascontainer
* De Folgeren - De Frisia (naast de glascontainer)
* Winkelcentrum de Wiken -- naast de glascontainers
* Raadhuisplein - naast de glascontainers bij Albert Heijn
* Winkelcentrum De Drait (parkeerterrein Eems - sporthal/fietsenzaak)


2. Stichting Asnij - Stationsweg 114 (dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur)

3. ECO-station aan de Boeg

4. Huis-aan-huisinzameling charitatieve instellingen.

Waar gaat de kleding naar toe?

De kleding ingezameld in de containers en op het ECO-station gaat naar de Stichting Asnij (www.asnij.nl). Stichting Asnij is een leerwerkbedrijf dat zich ten doel stelt een goede leerwerkplek te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Aan de Stationsweg 114 is een winkel waar de producten worden verkocht die in de gemeente zijn ingezameld. U kunt uw textiel daar ook op dinsdag t/m vrijdag tussen 10 en 16 uur inleveren.

Textiel in dichtgeknoopte zakken

Om textiel goed her te gebruiken moet het droog zijn. Vocht en ander afval kan het textiel ongeschikt maken voor hergebruik. Daarom vragen wij u het textiel in dichtgenoopte zakken aan te bieden. Hierdoor blijft het textiel goed droog. Kleding die geschikt is voor hergebruik wordt gesorteerd. Tevens voorkomt het vervuiling door "afval" dat ook in de container wordt gegooid. Dit vervuilt het textiel dat los in de kledingcontainer ligt. Gooi geen afval in de container, er zijn andere manieren om van uw afval af te komen.