Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 31 oktober 2005

Agenten pakken man op na bedreiging met mes

TILBURG Aan de Limburg van Stirumlaan in Tilburg hebben agenten gisteravond rond de klok van zes uur een 23-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij zijn 24-jarige ex vriendin met een mes heeft bedreigd, nadat zijn ex met een honkbalknuppel op de Tilburgse man afkwam. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld. Later op de avond, rond kwart over acht, hebben agenten in het politiebureau aan de Ringbaan Zuid de 24-jarige ex vriendin van de hiervoor genoemde verdachte aangehouden in verband met de bedreiging met de honkbalknuppel. Ook de nieuwe vriend van de Tilburgse, een 20-jarige man uit Tilburg is gisteravond om tien voor tien aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij met een vuurwapen heeft staan dreigen. Dit vuurwapen bleek later een imitatiewapen te zijn dat door de politie in beslag genomen is. De politie stelt een nader onderzoek in.

Tilburger met flink wat drank op achter het stuur

TILBURG Aan de Hesperenstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond om vijf voor halftien een 46-jarige Tilburger aangehouden. Bij een blaastest kwam vast te staan dat de man met drank op zijn personenauto bestuurde. In het politiebureau blies de man bijna 2.10 promille aan de ademanalyse. In verband met dit hoge alcoholpromillage van de Tilburger hebben agenten zijn rijbewijs ingevorderd. Verder heeft de man een rijverbod van 11 uur gekregen en maakt de politie proces-verbaal tegen hem op.

Veelpleger vernielt auto

TILBURG Aan de Korvelseweg in Tilburg hebben agenten gisteravond om tien over halftwaalf een 34-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van een vernieling aan de auto van een 19-jarige man uit Rijsbergen. De aangehouden Tilburger gaf aan het bureau ook een verzekeringsfraude toe en de politie stelt een nader onderzoek in.

Tilburgse broers opgepakt na mishandeling

TILBURG Aan het Stadhuisplein in Tilburg hebben agenten vannacht om kwart voor drie twee Tilburgers aangehouden. De mannen zijn 22 en 24 jaar oud. Zij worden verdacht van de mishandeling van een 25-jarige man uit Tilburg. Het slachtoffer was na cafébezoek op weg naar huis toen hij door de Tilburgse broers werd mishandeld. De politie heeft vannacht van het slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Tilburgse vrouw van tas beroofd

TILBURG Vannacht tussen halfvijf en vijf uur is aan de Tivolistraat in Tilburg een 23-jarige vrouw uit deze stad van haar tas beroofd. De vrouw was te voet op weg naar haar werk aan de Veemarktstraat toen zij door twee nog onbekende mannen die op een fiets waren, van haar handtas werd beroofd. In de tas van de vrouw zaten onder andere huissleutels en de sleutel van de auto van de vrouw, enkele bankpasjes en 20 euro. De politie heeft van het slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman