Beers Bedrijfsauto

Bijzondere Scania voor varkensvervoerder Alards-Drost

10/31/2005

V.l.n.r. Cor Heijnen van de Scania-vestiging te Gennep en mevrouw en de heer Drost van Alards-Drost voor de nieuwe Scania met de bijzondere varkensvriendelijke opbouw (klik voor grotere foto) Varkenshandel Alards-Drost uit het Noord-Brabantse Holthees heeft een zeer bijzondere Scania in gebruik genomen. Het voertuig, een P 380 LB6X2*4 HNB, is een rondom luchtgeveerde drie-assige bakwagen waarvan twee assen gestuurd zijn. De laag gemonteerde comfortabele CP16 dagcabine vergemakkelijkt het in- en uitstappen van de chauffeur. De truck is voorzien van een speciale Berdex-opbouw waarbij het welzijn van de varkens voorop staat. De Scania is afgeleverd door de Scania-vestiging te Gennep.

De opbouw waarin de varkens worden vervoerd is een gesloten geconditioneerde bak, voorzien van een uitgebreid airconditioningsysteem. Het grote voordeel van deze extra investering is dat de omstandigheden waaronder de dieren vervoerd worden, veel exacter te controleren zijn. De biggen komen nu fris op de plek van bestemming, ongeacht de buitentemperatuur. Door de dichte wanden komen ze niet rechtstreeks in de zon en hebben ze ook geen last van ongewenste tochtstromen. Het welzijn van de varkens staat daarmee voorop. Dit resulteert in minder stress, eerdere opname van voer, meer weerstand en uiteindelijk een algeheel betere conditie van de dieren.

In de praktijk is intussen gebleken dat deze methode zijn vruchten afwerpt en de varkens daadwerkelijk na het transport frisser de vrachtauto verlaten. Naast de geavanceerde opbouw draagt ook de volledige luchtvering hieraan bij.

© Copyright Scania 2005 All rights reserved.