Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom maandag 31 oktober

BERGEN OP ZOOM, 31 oktober 2005

Politie houdt twee mannen aan in verband met softdrugs

BERGEN OP ZOOM: Het team Courage van de politie hield op zondagavond een 23-jarige man uit Antwerpen aan op de Battusplaats. De politie zag hoe de man een woning, een illegaal verkooppunt van drugs, aan de Zuid-Oostsingel verliet. De politie besloot de man te controleren. Hij bleek in bezit te zijn van 65 gram wiet. De drugs zijn in beslag genomen. De man is na het afleggen van een verklaring en betaling van een boete van 330,- in vrijheid gesteld.
De politie besloot ook de genoemde woning te controleren ter aanhouding van de verkoper van de softdrugs. Aan het begin van de avond betrad de politie de woning en trof hier een voorraad hasj (250 gram) en een kleine hoeveelheid hennep (10 gram) aan. De drugs zijn in beslag genomen. De 34-jarige verkoper van de drugs is aangehouden. Bij fouillering van de man uit Bergen op Zoom is een groot geldbedrag en nog een hoeveelheid hasj aangetroffen. Ook deze zijn in beslag genomen. De politie nam de man mee naar het politiebureau voor verhoor. Hij is met een dagvaarding in vrijheid gesteld. Hij moet zich later voor de rechter verantwoorden.

Politie houdt man aan wegens heling

ROOSENDAAL: De politie zag op zondagavond 30 oktober op de Jan Vermeerlaan een man met een fiets lopen. De man zette bij het zien van de politie de fiets, zonder deze op slot te zetten, tegen een gevel en liep snel door. De politie hield de man aan en spraken hem aan op zijn vreemde gedragingen. De 35-jarige man uit Roosendaal vertelde dat hij de fiets zojuist voor een klein bedrag had gekocht van een man op de Molenstraat. De politie hield de man aan op verdenking van heling en nam hem mee naar het politiebureau. De verdacht is op maandagochtend 31 oktober in vrijheid gesteld me een proces-verbaal.

Politie onderzoekt woninginbraak

ROOSENDAAL: Tussen zondag 30 oktober 14.00 uur en 20.30 uur dezelfde dag is er ingebroken in een woning aan de Burgemeester Freijterslaan. De daders zijn via een raam op de eerste verdieping aan de voorkant van de woning binnen gekomen. De inbrekers door zochten verschillende vertrekken in het huis. Er is onder andere een videocamera weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van woninginbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Politie betrapt mannen op drugsbezit

BERGEN OP ZOOM: Het Joint Hit Team van de politie hield op zondag 30 oktober ter controle een personenauto staan de op Rijksweg A4. Bij het aanspreken van de bestuurder roken de politiemensen hennep. Hierna bleek dat de inzittenden in bezit waren van 26 gram softdrugs. De politie hield de twee 19-jarige Belgische mannen aan en stelde hen na het afleggen van een verklaring en betaling van een bekeuring van 120,- in vrijheid.

Politie krijgt melding van zinloos geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op zondagavond melding van een mishandeling. Een 18-jarige man uit Bergen op Zoom liep over Het Vierkantje. Hij kwam hier een groep van ongeveer 10 jongeren tegen. Ze sloegen en trapten hem zonder enige aanleiding. Het slachtoffer liep hierbij lichte verwondingen op. De politie zal later aangifte opnemen van het slachtoffer.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Op zondag 30 oktober is er omstreeks 21.00 uur ingebroken in een bedrijf aan de Bredaseweg. De inbrekers vernielden een ruit en namen twee computers weg. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Man raakt gewond bij éénzijdig ongeval

BERGEN OP ZOOM: Op zondagavond 30 oktober gebeurde er een éénzijdig ongeval in een straat genaamd Achter Londen. Een 20-jarige man uit Bergen op Zoom kon door een defecte rem niet genoeg snelheid minderen om een scherpe bocht naar links te nemen en reed tegen een garagebox aan. Hij liep hierbij een zware hersenschudding op. De man is per ambulance naar het Lievensberg ziekenhuis vervoerd.

Politie houdt dronken automobilist aan

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op maandag 31 oktober omstreeks 01.30 uur een 34-jarige man uit Heerle aan voor rijden onder invloed. De politie trof de man aan op de Bergsebaan en besloot hem te controleren. Uit een blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. De politie nam hem mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 700 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Scooter in brand bij station

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op maandagochtend 31 oktober melding van een brand aan de Stationsstraat. Onverlaten hadden een scooter in brand gestoken die gestald stond in de onbewaakte fietsenstalling. De brandweer bluste de brand, naar het voertuig brandde geheel uit. Door de brand is een ruit van de stationshal beschadigd. De eigenaar van de scooter heeft aangifte gedaan bij de politie.

Inbraak in school

BERGEN OP ZOOM: Tussen vrijdagmiddag 28 oktober en maandagochtend 31 oktober is er ingebroken in een school aan de Kastanjelaan. Onbekenden vernielden een ruit en namen een laptop weg. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak.

Politie neemt aangifte op van diefstal oldtimer

OUD GASTEL: Tussen vrijdagmiddag 28 oktober en maandagochtend 31 oktober is er ingebroken in een bedrijf aan de Roosendaalsebaan. Hierbij is een rode Volkswagen Kever met kenteken 75-97-HZ ontvreemd. De daders forceerden de deur van een loods en namen op onbekende wijze de oldtimer mee. De verlichting en de motor van de auto werken niet. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal en heeft de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie ontmanteld hennepkwekerij

BERGEN OP ZOOM: De politie trof op maandag 31 oktober een hennepkwekerij aan op de Heiningen. In de woning trof de politie 484 oogstrijpe planten aan. De kwekerij is ontmanteld en de apparatuur en de planten zijn in beslag genomen. Het energiebedrijf is ter plaatse gekomen om vast te stellen dat er sprake was van
elektriciteitsdiefstal. Er zijn geen verdachten aangehouden in de woning. De politie onderzoekt de zaak verder.

Politie houdt veelpleger aan

ROOSENDAAL: De politie hield op maandag 31 oktober omstreeks 13.45 uur een 35-jarige man uit Roosendaal aan wegens het overtreden van een winkelverbod. De man had een verbod gekregen op het betreden van een winkel aan de Dokter Brabersstraat. De beveiliging van de betreffende winkel zag de man en belde de politie. De politie herkende de man als een zogenaamde veelpleger, nam hem mee naar het politiebureau en sloot hem in.

Auteur: Inge Rijgersberg