Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

Datum: 31 oktober 2005

( Noordwijk/Katwijk RVHT vordert twee rijbewijzen in

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zondag 30 oktober op de N206 twee rijbewijzen ingevorderd. Een 48-jarige motorfietser uit Koudekerk a/d Rijn reed bij Noordwijk 152 km/uur en een 19-jarige automobilist uit 's-Gravenzande reed bij Katwijk maarliefst 173 km/uur. Deze laatste is een zogenoemde beginnend bestuurder. Dat wil zeggen dat hij minder dan vijf jaar een rijbewijs heeft. Hij loopt het risico zijn rijbewijs voorgoed kwijt te raken. Op de N206 ter hoogte van Katwijk en Noordwijk mag maximaal 100 km/uur gereden worden. Bij een snelheidsoverschrijding van 50 km/uur of meer vordert de politie het rijbewijs altijd in. Bij deze lasercontrole hield het RVHT in totaal 14 snelheidsovertreders staande om ze direct een bekeuring aan te zeggen.

Katwijk Gordelcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 28 oktober een gordelcontrole gehouden op de Zeeweg en de Biltlaan. Dertig mensen droegen geen gordel en kregen een boete van 45 euro.

Leiden Helmcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 28 oktober een helmcontrole gehouden in Leiden. Een motorrijder van het RVHT reed rond in Leiden en bekeurde hierbij acht bromfietsers die zonder helm reden. Wie zonder helm bromt loopt een verhoogd risico op een boete van 55 euro maar ook op letsel bij een aanrijding.

Leiden Roodlichtcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 28 oktober een roodlichtcontrole gehouden op de Leidse Schouw. Twaalf bestuurders negeerden het rode licht en kunnen binnenkort een bekeuring van 95 euro in de brievenbus verwachten.

Leiden Groot aantal inbraken in auto's

De politie in Leiden-West heeft in de maand oktober vierenveertig aangiftes van auto-inbraken geteld. Van deze auto's werd een ruit vernield, waarna voornamelijk autoradio's werden verwijderd. Ook frontjes van de autoradio's die op andere plaatsen in de auto waren weggelegd werden gestolen. De politie pleegt naar aanleiding van deze cijfers van inbraken extra inzet. Zij adviseert eigenaren van auto's om geen waardevolle goederen in de auto te laten. Zichtbaar achtergelaten spullen oefenen een grote aantrekkingskracht uit op dieven. Een auto-inbraak is dan ook vaak een gelegenheidsdiefstal. De politie verzoekt getuigen verdachte situaties direct te melden via telefoonnummer 0900 - 8844.

Leiderdorp Inbraak in woning, auto gestolen De bewoners van een huis aan de Jacoba van Beierenlaan hebben aangifte gedaan van inbraak. Toen zij 's ochtends, maandag 31 oktober, wakker werden en naar beneden gingen zagen zij dat er ingebroken was. Zij misten twee mobiele telefoons en een laptop. Even later zagen zij dat ook hun auto die voor het huis geparkeerd stond weg was genomen. Het betreft een grijze BMW die inmiddels als gestolen gesignaleerd staat. De sleutels van de auto waren uit de woning gestolen. De politie is direct een onderzoek gestart naar de inbraak.

Leiderdorp Aanhouding na vuistslag De politie heeft een 18-jarige Leidenaar aangehouden. De man wordt verantwoordelijk gehouden voor een vuistslag die hij een 19-jarige Leidenaar op woensdag 14 september, omstreeks 15.15 uur, ter hoogte van een bushalte op de Leidsedreef had gegeven. De 19-jarige had hieraan een gebroken kaak overgehouden en heeft een kaakoperatie moeten ondergaan. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie die direct een onderzoek is gestart. Na het horen van diverse getuigen heeft de politie de verdachte aan kunnen houden. De verdachte heeft bekend de 19-jarige te hebben geslagen, hij zal woensdag 2 november voor worden geleid bij justitie.

Alphen a/d Rijn Roodlichtcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zaterdag 29 oktober een roodlichtcontrole gehouden bij een tijdelijk stoplicht op de Steekterweg. Dit stoplicht staat hier in verband met wegwerkzaamheden. Vijf mensen negeerden het rode licht en kunnen binnenkort een bekeuring van 95 euro in de brievenbus verwachten.

Hazerswoude RVHT vordert twee rijbewijzen in

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft afgelopen weekend twee rijbewijzen ingevorderd op de N209 (Gemeneweg). Zaterdag 29 oktober reed een 54-jarige man uit Hazerswoude-Dorp met 136 km/uur over de N209 en zondag 30 oktober klokte het team een 47-jarige Rotterdammer op 144 km/uur. Op deze provinciale weg mag maximaal 80 km/uur gereden worden. Bij een snelheidsoverschrijding van 50 km/uur of meer vordert de politie het rijbewijs altijd in.

Ammerstol Overlast van jongeren Agenten kregen de melding dat een groepje jongeren voor overlast zorgde op het schoolplein van aan de Hogedijk. Agenten hebben via de trap gelegen aan de Hogedijk het schoolplein benaderd. Zij hoorden dat er muziek vanaf het schoolplein kwam. Op het schoolplein troffen zij de drie jongeren aan in de leeftijd van 17 jaar, afkomstig uit de buurt. Hen verteld dat zij niet op schoolplein mochten staan en al zeker geen overlast mochten veroorzaken. Hen alle drie een bekeuring gegeven voor het aanwezig zijn op het schoolplein.

Bergambacht Aanhoudingen na diefstal De politie heeft op zondag 30 oktober, omstreeks 16.00 uur, op aangeven van een melder vijf jongens aan kunnen houden. Een melder had de jongens een houten chalet aan de H.B. Nederburghlaan zien binnen treden en met een koffer zien weggaan. De politie werd direct ingeschakeld waarna deze de jongens aan kon houden op de Opweg. De jongens, drie 15-jarige, een 13-jarige en een 20-jarige allen afkomstig uit Gouda, zijn overgebracht naar het bureau. Nader onderzoek wees uit dat één van de fietsen die de jongens gebruikten gestolen was. De fiets is in beslag genomen. De politie zal de fiets weer aan de rechtmatige eigenaar toe doen komen. De jongens zijn in de loop van de dag met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.

Bodegraven/ Hazerswoude Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 28 oktober een snelheidscontrole gehouden op de N11. In de richting van Leiden reed een kleine tweeëneenhalf procent te hard (46 auto's). In de tegenovergestelde richting, namelijk in de richting van de A12, reden er 229 bestuurders harder dan de maximumsnelheid van 100 km/uur op deze autoweg. Alle overtreders krijgen binnenkort een bekeuring in de brievenbus. Zaterdag controleerde het RVHT bij Hazerswoude. Hier reed een kleine vijf procent te hard. Hier was de hoogste snelheid 125 km/uur.

Krimpen a/d IJssel Snelheidscontrole RVHT

Bij een snelheidscontrole van het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden op vrijdag 28 oktober reed minder dan een half procent te hard. Deze 18 bestuurders krijgen binnenkort een bekeuring in de brievenbus.

Krimpen aan de Lek Rijden zonder licht, zonder ID, maar mét alcohol Agenten controleerden op maandag 31oktober, omstreeks 01.00 uur, een 21-jarige man uit Krimpen. Hij viel op, omdat hij op Straat Davis zonder verlichting fietste. De man werd staande gehouden en gevraagd naar zijn identiteitskaart, deze kon hij niet tonen. Ook bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd overgebracht naar het bureau waar een ademanalyse werd gebruikt om de hoeveelheid alcohol vast te kunnen stellen. De uitslag bedroeg 435 ug/l, 220 ug/l is de limiet in het verkeer. De man bleek al twee keer eerder met drank op achter het stuur te zijn opgepakt. De man heeft twee bekeuringen, geen verlichting; geen ID, en een proces-verbaal moeten incasseren.

Moerkapelle Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 28 en maandag 31 oktober een snelheidscontrole gehouden op de Bredeweg. Op deze weg binnen de bebouwde kom mag maximaal 50 km/uur gereden worden. Zowel vrijdag als maandag reed ruim 10% te hard op deze weg, in totaal 69 bestuurders. Maandag reed zelfs een vrachtwagen met een snelheid van 72 km/uur over de Bredeweg. Alle overtreders krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.

Team Nieuwerkerk aan den IJssel Wijkactiviteiten politie Het politieteam van Nieuwerkerk aan den IJssel heeft zich op donderdag 27 oktober voornamelijk op de wijk gericht. De bedoeling van de dag was het motto "kennen en gekend worden" in de praktijk te brengen. Door regelmatig scholen, hangplekken, recreatiegebieden, etc. te bezoeken komen agenten dichter bij de gemeenschap te staan en wordt hun kennis ten opzichte van het gebied vergroot.

Agenten hebben in de wijk Zuidplas een controle op verlichting uitgevoerd. Het ging niet zozeer om de bekeuringen, maar om de mensen bewust te laten worden voor het gevaar van rijden zonder verlichting. De agenten werden bijgestaan door een wethouder en een medewerker van verkeer van de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel. Zij waren uitgenodigd om een kijkje te nemen bij het werk van de politie in de wijken.

In de wijk Dorrestein werden scholen bezocht en werd er gecontroleerd op het dragen van de autogordel door kinderen die naar school werden gebracht. Er werd tevens folder materiaal uitgedeeld om ook hiervan de gevaren te benadrukken. In het recreatiegebied Hitland is er door milieuspecialisten uitleg gegeven over de aanwezige flora en fauna in het gebied. Maar ook over het honden- en stropersbeleid wat in het gebied geldt.

In Moordrecht is er bij de voetgangeroversteekplaatsen en de verkeersbrigade bij de scholen gecontroleerd. Tevens hebben collega's een bezoek gebracht aan de verschillende hotspots, de hangplekken.

In Zevenhuizen-Moerkapelle is er die dag nog een kleine hennepkwekerij opgerold. De hennepplanten stonden in een container. Naar aanleiding van een melding is de politie een kijkje gaan nemen en trof zo'n 300 plantjes aan. In samenwerking met NUON en een vernietigingsbedrijf is de kwekerij ontmanteld. De politie is een onderzoek gestart naar de eigenaar van de plantjes.

--- einde berichten ---
---

---- --