Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

elmeg T484 van Funkwerk verbindt telefonie en IT

Flexibele PBX biedt MKB mogelijkheid tot groei

Amsterdam, 31 oktober 2005 - Funkwerk Enterprise Communications GmbH, onderdeel van Funkwerk AG, presenteert de modulaire elmeg T484 PBX. De functionaliteit van dit nieuwe communicatieportaal omvat niet alleen een geïntegreerde xDSL/ISDN router met een packet filter firewall en professionele VoIP-mogelijkheden; met meerdere module slots kan het systeem worden uitgebreid met poorten voor trunks en eindapparatuur, en met schakelcontacten, voice applicaties en voice boxen.

Ideaal voor het MKB
Met de elmeg T484 brengt Funkwerk Enterprise Communications (FEC) een PBX op de markt met vele uitbreidingsmogelijkheden, die echter in de basisuitvoering al alle wensen van veel MKB-bedrijven vervult. Met de elmeg T484 is tevens een gat gedicht in het elmeg PBX portfolio tussen compacte en modulaire systemen. De elmeg T484 biedt in de basisuitvoering acht a/b poorten en is uitbreidbaar tot twaalf poorten. Dit betekent dat er voor eindapparatuur twee keer zoveel poorten beschikbaar zijn dan bij het zustermodel elmeg T444. De module slots spelen een cruciale rol in het elmeg T484 uitbreidmodel. Er is een slot voor uitbreiding met digitale en analoge trunks en eindapparatuur, terwijl op een ander slot de elmeg 4 DSP-module aangesloten kan worden, waarmee analoge en ISDN-telefoons direct aangesloten kunnen worden via een SIP provider voor VoIP-telefonie. Uiteraard kunnen ook IP-telefoons worden opgenomen. Daarnaast maakt een plug-in slot voor CF-geheugenkaarten voice boxen mogelijk met verschillende meldteksten voordat een boodschap wordt opgenomen en andere voice applicaties, zoals een boodschap voor opnemen, hotel wake-up boodschappen of verschillende WAV-bestanden voor muziek terwijl mensen wachten. Vooral in kleine bedrijven, zoals eenmansbedrijven of bedrijven die een kantoor delen, kan deze PBX alle communicatie met de buitenwereld verzorgen. Dit betekent naast telefonie ook e-mail en internettoegang. Hiervoor is de elmeg T484 met zijn geïntegreerde xDSL/ISDN router uitstekend geschikt. De integratie met de PBX reduceert de complexiteit van configuratie en installatie en de combinatie van xDSL en ISDN biedt verbeterde betrouwbaarheid. In geval van een DSL-storing kan de gebruiker terugvallen op de ISDN-verbinding, die meestal beschikbaar is, en zo de internetverbinding behouden. Een krachtige packet filter firewall biedt bescherming tegen aanvallen van buitenaf. Daarnaast beschermen voorgeconfigureerde profielen de elmeg T484 tegen de meest voorkomende typen aanvallen vanaf het moment dat het apparaat aangezet wordt; door de duidelijke interface zijn individuele instellingen geen probleem.

Systeemtelefonie net als bij grote PBX-systemen
Gebruiksgemak van een PBX is altijd belangrijk voor Funkwerk. De elmeg T484 toont in combinatie met elmeg systeemtelefoons gebruikers die in gesprek zijn, en hij ondersteunt wisselgesprekken, alsmede specifieke boodschappen op een of meerdere telefoons. Ook een chef/secretaresse-functie is mogelijk met de ISDN systeemtelefoons. Diverse mogelijkheden voor het signaleren van gesprekken helpen bij het configureren van groepen en bij de communicatie binnen die groepen. Uiteraard zijn ook conferentiegesprekken en call forwarding geïntegreerd al naar gelang de status van de lijn. Naast deze standaard functies, die klanten verwachten van een moderne PBX, is de elmeg T484 voorbereid op de toekomst. Voice-over-IP (VoIP) belooft een belangrijke communicatietrend te worden de komende jaren, met name door de lage gesprekskosten. De elmeg T484 ondersteunt niet alleen VoIP met digitale IP-telefoons en met IP-systeemtelefoons die zijn geconfigureerd voor VoIP, maar samen met de elmeg 4 DSP-module is ook VoIP mogelijk met analoge en ISDN-telefoons. Dit betekent dat deze PBX bestaande en nieuwe telefoons naadloos en transparant voor de gebruiker integreert. Met behulp van de elmeg 4 DSP module kan de elmeg T484 direct met een internet SIP provider communiceren en geeft het de VoIP telefoonnummers een plaats in het systeem. Dit alles zorgt voor een transparante integratie van Voice over IP in het dagelijks werk, en werknemers zullen zich niet bewust zijn of zij 'gewoon' bellen of via VoIP. De elmeg T484 bespaart ook op de telefoonkosten door het gebruik van een geïntegreerde LCR (Least Cost Router) inclusief gateway-ondersteuning en een gemakkelijk te gebruiken web interface.

PBX geïntegreerd in het netwerk
Door de netwerkverbinding van de elmeg T484 is het systeem direct toegankelijk vanuit een LAN. Met drivers die geconfigureerd zijn voor LAN-TAPI en LAN-CAPI, hebben gebruikers toegang tot de telefoonfuncties op hun pc's. Dit kan een directe link zijn tussen een pc met Outlook-contacten en de aangesloten telefoons, maar ook kunnen de ISDN-kanalen van de PBX gebruikt worden als een faxlijn die direct vanuit de pc bediend kan worden. Ook kan de beheerder gemakkelijk bij het systeem via een pc die is aangesloten op het netwerk of via een USB-link naar de PBX.

Bezoek voor meer informatie over Funkwerk Enterprise Communications, Bintec, Artem- en Elmeg-producten en voor (hoge resolutie) beeldmateriaal van personen en producten www.funkwerk-ec.com.

Over Funkwerk Enterprise Communications GmbH
Funkwerk Enterprise Communications GmbH is een van de belangrijkste Europese leveranciers van professionele netwerk access- en ICT-oplossingen voor bedrijven, overheden, organisaties en carriers. Het portfolio bestaat uit technologieën voor wireless LAN, IP-gebaseerde routing, VPN, Voice over IP en telecomsystemen, waarbij de nadruk ligt op pionierwerkzaamheden op het gebied van spraak-dataconvergentie. De oplossingen worden op de markt gebracht onder de merknamen Artem, Bintec en Elmeg en worden ondersteund door een uitgebreid concept van trainingen, service en support. Funkwerk Enterprise Communications GmbH heeft zijn hoofdkantoor in Neurenberg, Duitsland en heeft 200 werknemers die werken op bedrijfslocaties in Neurenberg, Neu-Ulm, Peine en Berlijn. Naast Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is Funkwerk Enterprise Communications GmbH ook actief in de Benelux, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Italië, Portugal, Spanje, Oost-Europa, Scandinavië en het Midden-Oosten, soms vertegenwoordigd door dochterondernemingen. Het bedrijf is onderdeel van Funkwerk AG, gevestigd in Kölleda, Duitsland en valt onder de businessdivisie met dezelfde naam, Funkwerk Enterprise Communications.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Cindy Curré, (020) 421 05 65, cindy@l-dj.nl