FNV

5 procent meer loon voor jongeren in logistiek

FNV Bondgenoten heeft voor elkaar gekregen dat jongeren werkzaam in de logistiek er flink vooruit gaan.
De loonsverhoging geldt voor jongeren onder de 21 jaar, die geen diploma hebben. Dit resultaat vloeit voort uit het eerder afgesloten vut- en prepensioenakkoord. Ook zijn er afspraken gemaakt over kinderopvang.

`'Wat nou de FNV oude-mannen-club? Een loonsverhoging van meer dan 5 procent voor jongeren zul je bedoelen! Hebben onze onderhandelaars Roelie Hidding en Jan Heilig voor elkaar gekregen nog voor de echte onderhandelingen zijn begonnen." Aldus een enthousiaste Agnes Jongerius op een bijeenkomst van de Vereniging Transport & Logistiek in Venray. Daar verricht de FNV-voorzitter de `launch' van de website www.werkeninlogistiek.nl , die bedoeld is om jongeren te interesseren voor een baan in de logistiek.

Toch zal er volgens de FNV-voorzitter meer moeten gebeuren, wil de logistiek aantrekkelijk worden voor jongeren: "De sector heeft namelijk nog steeds geen smoel. Als je vindt dat logistiek een vak is en dat vinden wij allemaal, dan moet je de sector beter profileren. Scholing, imagoverbetering, voorlichting, goede arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden horen daar allemaal bij."