Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 31 oktober 2005

Politie arresteert binnen 10 minuten twee overvallers

BREDA: Aan de Grote Markt is maandagmorgen in een horecabedrijf een gewapende overval gepleegd. Kort nadat de politie de melding van de overval binnen kreeg kon zij 10 minuten later twee Bredanaren van 18 en 22 jaar aan de J.F Kennedylaan aanhouden.

Rond 11:10 uur stapte het tweetal gewapend met een pistool de horecagelegenheid binnen en eisten geld. Zij bedreigde hierbij de vier aanwezige personeelsleden. Op het moment van de overval werd de kas opgemaakt. Met een geldbedrag ging het tweetal er te voet van door. Een personeelslid waarschuwde snel de politie en gaf een duidelijke omschrijving van de daders. Een hondenwachter van de Gemeente Breda reed kort na de overval het Kasteelplein op en zag de twee overvallers hard rennen in de richting van het Valkenberg. De beambte gaf middels zijn portofoon hun locatie door en ging in de achtervolging. Aan de J.F Kennedylaan kon de Bredase ambtenaar samen met een politieagent in burger de twee daders aanhouden. Bij de aanhouding verzetten de twee mannen zich hevig. De jongste verdachte trapte de agent in zijn nek. Daardoor voelde de agent zich genoodzaakt om pepperspray te gebruiken. Hierna konden beide verdachten worden geboeid en worden overgebracht naar het bureau. De buit en een vuurwapen waren bij de aanhouding nog bij het duo in bezit. De politie heeft Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld voor de geschrokken medewerkers van het bedrijf. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt schietpartij Bilderdijkstraat

Dader nog voortvluchtig

BREDA: Maandagmorgen vond aan de Bilderdijkstraat, op de hoek met het winkelcentrum aan de Langendijk een schietpartij plaats. Een 29-jarige Bredanaar fietste rond 08:15 uur over de Bilderdijkstraat, in de richting van de Roland Holstraat, toen plotseling een man vanuit een auto het vuur op hem opende. De schutter schoot minstens driemaal met een vuurwapen op de man, maar het slachtoffer raakte hierbij niet gewond. Korte tijd later waarschuwde de Bredanaar de politie. De dader, een bekende van het slachtoffer, ging er na de schoten in zijn personenauto vandoor. Van hem ontbreekt op dit moment ieder spoor. De politie ging na de telefonische melding direct ter plaatse om een onderzoek in te stellen. De technische recherche van de regio Midden en West-Brabant verrichtte een sporenonderzoek en stelde enkele sporen veilig. De oorzaak van de schietpartij ligt in de relationele sfeer.

Jongens aangehouden na vernielen autos

BREDA: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mannen uit Breda aangehouden. Rond 02:35 uur werd gemeld dat er aan de Kesterenlaan autos werden vernield door een drietal fietsers. Ter plaatse trof de politie één van de vermoedelijke daders aan, een 23-jarige inwoner van Breda. De man had mogelijk naar aanleiding van de vernielingen van een onbekende man een klap op zijn neus gekregen en zat bloedend uit zijn neus op de grond. Links en rechts van hem stonden autos geparkeerd met vernielde buitenspiegels. De politie hield de man aan en bracht hem eerst naar het ziekenhuis voor behandeling aan zijn verwonde neus. Later bleken zeven buitenspiegels van even zoveel autos vernield te zijn. Na een ingesteld onderzoek was de politie achter de namen gekomen van de twee andere fietsers. Deze meldden zich korte tijd later op het bureau aan de Mijkenbroek. Ook zij werden aangehouden. De drie jongens zijn na verhoor heengezonden. De politie onderzoekt nu verder wat het aandeel van ieder van hen is geweest bij de vernielingen en maakt vervolgens proces-verbaal op. De politie heeft de eigenaren van de beschadigde autos gevraagd om aangifte te doen.

Man krijgt bekeuring voor rijden zonder rijbewijs

BREDA: Een 23-jarige inwoner van Breda is zondagavond bekeurd door de politie. De man reed in een auto aan de Krayenhofstraat, terwijl hij niet in het bezit bleek te zijn van een geldig rijbewijs. Toen hij door de politie werd staande gehouden stapte hij direct uit de auto en verklaarde niet in het bezit te zijn van het begeerde document. Wel had de Bredanaar al acht autolessen gevolgd. De man mocht na het in ontvangst nemen van een proces-verbaal zijn weg te voet vervolgen.

Rijden onder invloed

BREDA: Een 53-jarige inwoner van Etten-Leur is in de nacht van zondag op maandag aangehouden ter zake rijden onder invloed. De man werd aan de Louwersdonk door de politie gecontroleerd. Op het bureau bleek hij een waarde van 300 ug/l te blazen op het ademanalyseapparaat. Na verhoor is hij heengezonden met een rijverbod van 2 uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Twee mannen aangehouden na mishandeling Bredanaar

BREDA: De politie heeft in de nacht van zondag op maandag aan de Ginnekenweg een 20-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 20-jarige plaatsgenoot van hem. Het slachtoffer fietste deze nacht over de Ginnekenweg toen hij twee onbekende jongens voorbij reed. Zonder aanleiding werd hij uitgescholden en het volgende moment werd hij van zijn fiets geduwd. De Bredanaar hield er een aantal schaafwonden aan over. De man waarschuwde de politie en voorzag haar van signalementen. Agenten konden verderop in de straat een man aanhouden die aan de omschrijving voldeed. De tweede verdachte, een 23-jarige Bredanaar, meldde zich korte tijd later vrijwillig aan het bureau aan het Chasseveld waar hij eveneens werd aangehouden. Uit het onderzoek bleek dat hij geen aandeel heeft gehad in de mishandeling en werd een half uur later dan ook weer heengezonden. De 20-jarige verdachte werd na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op tegen hem.

Inbraak in bedrijf

ULVENHOUT: In de nacht van zondag op maandag is een inbraak gepleegd bij een supermarkt aan de Chaamseweg. De dader(s) kwam de winkel binnen na het forceren van de toegangsdeur aan de voorzijde van het pand. De buit bestaat uit een hoeveelheid sigaren en sigaretten. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Diefstal van graafmachine

BREDA: Aan de Huifakkerstraat is afgelopen weekend een graafmachine gestolen. De machinist had de machine vrijdagmiddag geparkeerd op een bouwterrein. Maandagmorgen bleek het voertuig te zijn gestolen. Het gaat om een oranjekleurige graafmachine van het merk Atlas 1404. De machine is eigendom van een bedrijf uit Roosendaal. De eigenaar heeft maandagmorgen aangifte gedaan.

Inbraak in bedrijf

MOERDIJK: In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 oktober is ingebroken in een bedrijf aan de Vlasweg. Door het inslaan van een ruit is men het bedrijf binnen gekomen. Vervolgens zijn roldeuren open gebroken. In het bedrijf heeft de dader(s) vervolgens vele dozen open gebroken. Uit de dozen werd een grote hoeveelheid elektronica gestolen.

Inbraak in voetbalkantine

WILLEMSTAD: Maandag is aangifte gedaan van inbraak in een voetbalkantine aan de Koningin Wilhelminalaan. De dader is de kantine binnen gekomen door het open breken van een raam. Bij het afgaan van het luide alarm heeft men deze direct vernield. Uit een voorlopig ingesteld onderzoek is gebleken dat er enkele kratten limonade zijn gestolen.

Auteur: Henk Snepvangers