2e persbericht van maandag 31 oktober 2005

Eindhoven 31-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Drie verdachten van inbraken in Tongelre aangehouden

De politie heeft in de tweede week van oktober drie mannen (36 (2x) en 40 jaar) zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Ze worden verdacht van het plegen van inbraken in acht woningen en acht schuren in de Eindhovense wijk Tongelre en twee inbraken bij de Technische Universiteit Eindhoven. Dat gebeurde in augustus, september en begin oktober van dit jaar. Daarbij werden onder meer fietsen, mobiele telefoons, gereedschap, computers, geluidsapparatuur en sieraden weggehaald. Het grootste deel van de buit is niet meer teruggevonden. Eén van de 36-jarige mannen wordt gezien als hoofdverdachte; hij zou bij alle zaken betrokken zijn geweest. Het drietal zit nog vast voor verder onderzoek.

Helmond: Klok gestolen bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Eijkmanstraat is een antieke klok weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van zondag op maandag. Een rolluik en een raam van het huis zijn opengebroken.

Veldhoven: Man verdacht van aanranding en/of verkrachting oudere vrouw

Zondagmiddag is in het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven een 18-jarige man uit Veldhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op zondag 23 oktober een 73-jarige Veldhovense vrouw heeft aangerand en/of verkracht. Dat gebeurde in de woning van de vrouw in de Veldhovense wijk d Ekker. De man belde rond 2.15 uur bij haar woning aan. Toen de vrouw de deur open deed, drong de man de woning binnen en pleegde het feit. Na een onderzoek door de politie kon de man aangehouden worden. Hij heeft het feit deels bekend. De man is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Veldhoven: Auto tegen boom, vrouw gewond

Maandagmorgen om 8.35 uur is een 55-jarige automobiliste uit Veldhoven gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oude Kerkstraat. De vrouw is, mogelijk door een kapotte band, de macht over het stuur kwijt geraakt en tegen een boom gereden. De vrouw zat bekneld in de auto en kon door omstanders bevrijd worden. Nadat zij uit de auto was, brandde die helemaal uit. De vrouw is met kneuzingen ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

Nuenen: Laptop weggehaald bij insluiping

Uit een woning aan de Prunuslaan is een laptop weggehaald. Dat gebeurde zondag tussen 9.00 en 15.00 uur. Een raam aan de voorkant van de woning was niet afgesloten.