Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (31/10)

OOSTERHOUT NB, 31 oktober 2005

Snelle motorrijder raakt rijbewijs kwijt

KAATSHEUVEL: Een motoragent van het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant vorderde het rijbewijs in van een 34-jarige inwoner van Made. De verdachte reed op zondag 30 oktober 2005 omstreeks 19.15 uur op zijn motorfiets met een snelheid van 100 km/u over de Amerikastraat in Kaatsheuvel. De maximum toegestane snelheid bedraagt daar 50 km/u. Dit was reden om het rijbewijs van de motorrijder in te vorderen. Temeer omdat diezelfde man kort te voren op de Midden Brabantweg bij Waalwijk ook nog aan het bumperkleven was. Hij reed toen achter een personenauto op een afstand van ongeveer 3 meter en dat bij een snelheid van circa 100 km/u. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor de snelheidsovertreding en vanwege het onvoldoende afstand houden. Zijn rijbewijs is naar de Officier van Justitie gestuurd.

Vroege vuurwerk schavuit

NIEUWENDIJK: Op zondag 30 oktober 2005, omstreeks 20.30 uur arresteerde de politie een 18-jarige inwoner van Nieuwendijk op verdenking van vernieling. Op de Singel te Nieuwendijk was kort daarvoor een vuilnisbak bij de bushalte was opgeblazen met vuurwerk. Diverse getuigen hielpen de politie aan de identiteit van de vermoedelijke dader. Toen hij opgepakt werd, bekende hij het feit meteen. De jongeman moest mee naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. Daar kreeg hij meteen een dagvaarding uitgereikt voor de rechtszaak.

Brandjes gesticht in Made

MADE: De politie en brandweer kregen zondagavond 30 oktober twee meldingen van in brand gestoken bladkorven. Rond 19.45 uur ontstond brand in een bladkorf aan d Gravinne Margrietstraat. Een kwartier later was er eenzelfde incident in de Veestraat. De metalen korven zijn door de gemeente Drimmelen geplaatst en zijn bedoeld voor het deponeren van afgevallen bladeren. Getuigen hebben bij beide brandjes twee scooterrijders zich verdacht zien ophouden. De schade bleef beperkt. Toch is de politie toch op zoek naar de bewuste scooterrijders.

Politie waarschuwt voor dubieuze pannenverkoper

GILZEN EN RIJEN: In het verleden hebben diverse inwoners van Gilze en Rijen bezoek gehad van een bejaarde oplichter. De man is netjes gekleed en bezoekt veelal senioren. Hij probeert dan op een verbaal agressieve wijze o.a. pannensets te slijten. In januari van dit jaar maakte de politie van Gilze en Rijen nog proces-verbaal tegen hem op. De man is recent opnieuw in de regio gesignaleerd, waarbij hij probeerde tapijten en pannensets te verkopen. De gevraagde prijs staat in geen verhouding staat tot de kwaliteit van het product, als er al iets geleverd wordt. De politie adviseert om zeker geen spullen van de man te kopen en direct contact op te nemen met politie, als hij gesignaleerd wordt. De politie is bereikbaar via 0900-8844.

Arrestatie na belediging

KAATSHEUVEL: Een 32-jarige inwoner werd zondagavond 30 oktober aangehouden nadat hij politieagenten had beledigd. De agenten bekeurden de man rond 23.45 uur vanwege een verkeersovertreding. De man was mobiel aan het bellen tijdens het autorijden en maakte daarbij geen gebruik van een headset of carkit. In de bekeuringsituatie die daarop volgde, vond de man het nodig om de agenten te beledigingen. Na het aanhoren van meerdere scheldwoorden waren de agenten het beu en rekenden hem in. Naast de boete van 140,- voor het telefoneren tijdens het autorijden, kreeg de man ook proces-verbaal voor belediging.

125,- boete voor drankdief

GEERTRUIDENBERG: Een 30-jarige inwoner van Zaandam werd op heterdaad betrapt bij het stelen van drank. De man bezocht zondagmiddag 30 oktober een besloten evenement in Geertruidenberg, georganiseerd door een landelijke slijterijketen. Toen de man rond 16.30 uur wilde weggaan, zag het beveiligingspersoneel dat hij een fles drank naar buiten wilde smokkelen. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Het ging om een fles wodka met een waarde van 18,99. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau, waar hij is verhoord. De man legde een bekentenis af met betrekking tot de diefstal. In overleg met het openbaar ministerie kreeg hij een boete van 125,- opgelegd, die hij meteen betaalde.

Vermoedelijke vergiftiging van hond

OOSTERHOUT: Een man uit Oosterhout deed bij de politie aangifte van vergiftiging van zijn hond. Op zondag 30 oktober liet de man zijn hond rond 23.45 uur uit in de omgeving van de Hertogenlaan / Lukwelpark. Een uur later werd de circa 4 jaar oude Boerenfox plotseling onwel en stierf een onrustige dood. Kort voor het overlijden stelde een ingeschakelde dierenarts vast dat de hond in een shock verkeerde. De dierenarts gaf verder aan dat er geen aanwijzingen waren voor een andere doodsoorzaak dan vergiftiging. Het is onbekend of de hond iets gegeten heeft tijdens het uitlaten. Er wordt geen sectie op de hond verricht.

Auteur: Jeroen Steenmeijer