Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

iTunes Music Store verkoopt binnen 20 dagen

1 miljoen video's

Bunnik, 31 oktober 2005 ­ Apple maakt vandaag bekend dat klanten meer dan 1 miljoen video's hebben aangekocht en gedownload sinds de introductie daarvan bij de iTunes Music Store. Het aanbod omvat meer dan 2.000 muziekvideo's, korte films van Pixar en populaire tv-programma's, allemaal voor slechts USD 1,99 per stuk. Tot de populairste downloads behoren onder andere muziekvideo's van Michael Jackson, Fatboy Slim en Kanye West, de Pixar-films "For the Birds" en "Boundin'" en afleveringen van de tv-hits "Lost" en "Desperate Housewives", beide van ABC.

"Als je binnen 20 dagen meer dan een miljoen video's verkoopt, wijst dat op een markt voor het legaal downloaden van video's", zegt Steve Jobs, CEO van Apple. "Onze volgende stap is uitbreiding van het aanbod, zodat er meer video's verkrijgbaar zijn die onze klanten kunnen bekijken op hun computer en hun nieuwe iPod."

Er zijn onder andere muziekvideo's verkrijgbaar van Madonna, U2, Eurythmics, Coldplay en Kanye West, en diverse animatiefilmpjes van de met een Oscar bekroonde Pixar Animation Studios. Dankzij een unieke overeenkomst met ABC Disney biedt de iTunes Music Store bovendien recente en oude afleveringen van de populaire tv-series "Desperate Housewives" en "Lost", de nieuwe dramaserie "Night Stalker" en de twee bekendste shows van Disney Channel, "That's So Raven" en "The Suite Life of Zack and Cody". Tv-programma's zijn alleen verkrijgbaar in de VS; de verkrijgbaarheid van video's kan per land verschillen.

De iTunes Music Store is nog steeds net zo gebruiksvriendelijk als van een Apple product te verwachten valt en biedt revolutionaire voorzieningen als geïntegreerde ondersteuning voor podcasts, iMix om playlists te publiceren, naadloze integratie met de iPod en baanbrekende gebruiksrechten. Daarmee is de iTunes Music Store voor Mac- en pc-gebruikers de eenvoudigste manier om on line muziek te ontdekken, aan te kopen en te downloaden. De iTunes Music Store biedt meer dan twee miljoen nummers van de grote platenmaatschappijen en meer dan 1.000 onafhankelijke platenlabels, 11.000 gesproken boeken, online cadeaubonnen en exclusieve nummers die nergens anders online te vinden zijn.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple wordt algemeen erkend voor zijn innovatieve en bekroonde Mac-desktops en -notebooks, het Mac OS X-besturingssysteem, het iLife-softwarepakket en zijn professionele programma's. Apple is bovendien de drijvende kracht achter de digitale muziekrevolutie met de iPod, de bestverkopende draagbare muziekspeler, en de on line iTunes Music Store.

Perscontact:

Juriaan Bosman
PR manager Apple Nederland
Rechtstreeks telefoonnummer: 030 659 39 40
Mobiel: 06 538 656 28
E-mail: bosman.j@euro.apple.com

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr Op de Nederlandse PR-site vind je naast de meest recente persberichten ook beeldmateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/nl/pr. De algemene website van Apple Nederland vind je op www.apple.com/nl

© 2005 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, AirPort, SuperDrive, iLife, FireWire, iPod, iPhoto, iMovie, iDVD, GarageBand, iTunes, SpotLight en Apple Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---- --