Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kikker helpt ouders verstandig én lekker te verwennen

Zonnatura introduceert verantwoorde kindertussendoortjes

Utrecht, 31 oktober 2005 - Ouders die hun kinderen lekker maar wel verantwoord willen verwennen met tussendoortjes, krijgen hulp. Zonnatura introduceert elf tussendoortjes die speciaal ontwikkeld zijn voor kinderen vanaf 4 jaar. Van koekjes en snoepjes tot repen en sap. Alle tussendoortjes zijn 100% natuurlijk, bevatten geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en zijn gemaakt van zo min mogelijk bewerkte ingrediënten. Kikker, de populaire hoofdpersoon uit de boeken van Max Velthuijs, vrolijkt de verpakkingen van de verantwoorde en lekkere kinderproducten op. De tussendoortjes zijn verkrijgbaar in alle grote supermarkten.

De lijn kindertussendoortjes van Zonnatura bestaat uit bijzonder lekkere producten die zeer in de smaak zullen vallen bij kinderen: Knappeltjes (gedroogde appelschijfjes met kaneel), Knijpfruit (gepureerd fruit met fruitsap in de smaken Appel-aardbei en Appel-banaan), Sappa! Kids (Sappa! Tropisch Oranje in kinderformaat), Dominorozijntjes, Cornflakesrepen, Dubbelkoekjes (volkoren koekjes in de smaken Chocolade en Melk-honing), Kreukelsticks (luchtige sticks van gepofte rijst), Dropbeertjes en Krokofruitgummies. De prijs varieert van ¤ 0,59 tot en met ¤ 1,99 per verpakking.

Verantwoorde samenstelling
Zonnatura heeft bij de samenstelling van de kinderproducten extra aandacht besteed aan verantwoorde voedingswaarden, met een goede balans tussen de verschillende ingrediënten.Met een pakje Knijpfruit bijvoorbeeld krijgt een kind op een leuke manier de helft van de dagelijks benodigde hoeveelheid fruit (1 stuk) binnen. Zonnatura's kindertussendoortjes bevatten geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en zijn gemaakt van zo min mogelijk bewerkte ingrediënten. Knappeltjes zijn daarvan een goed voorbeeld: de appelschijfjes zijn slechts gedroogd en voorzien van een beetje kaneel. Verder is op de vrolijke verpakkingen van alle producten duidelijk aangeven hoeveel procent van de dagelijkse energiebehoefte één tussendoortje bevat. Daardoor kunnen ouders de energie-inname van hun kind goed in de gaten houden. Op elke verpakking zijn bovendien Kikkerzegels te vinden waarmee gespaard kan worden voor leuke Kikker-gadgets.

'Mam, mag ik iets lekkers?'
Ouders willen hun kinderen graag verwennen. Dat kan, maar dan liever wel met verantwoorde tussendoortjes, in de juiste hoeveelheid en op het juiste moment. Een goed dagmenu bestaat uit drie hoofdmaaltijden en niet meer dan drie à vier tussendoortjes. Gemiddeld hebben kinderen tussen de 4 en 8 jaar dagelijks 1450 kilocalorieën nodig. Hiervan komt ongeveer 80% (ca. 1160 kcal) uit de basisvoeding: ontbijt, lunch en diner. Dat betekent dat er 20% (ca. 360 kcal) overblijft voor tussendoortjes. Met de elf nieuwe en lekkere Zonnatura-tussendoortjes kunnen ouders deze 20% op een verstandige manier invullen. Aan de juiste hoeveelheid is ook gedacht: de meeste producten zijn verpakt per portie. Kortom, kinderen zullen er snel verkikkerd op raken.

De nieuwe kindertussendoortjes van Zonnatura zijn verkrijgbaar bij alle grote supermarkten en te vinden in het Zonnaturaschap.