Efficiënter afwassen met Dreft actief Afwasschuim

Procter en gamble

Persbericht 31 oktober 2005

De nieuwe technologie in dreft actief afwasschuim trekt vet aan als een magneet!

Onze veranderende samenleving gaat gepaard met veranderende gewoontes: kleinere gezinssamenstelling, stijgend aantal singles, meer take-away food, enz. Uiteraard heeft dat ook zijn invloed op het afwasgedrag van de Nederlander. Onze vaat wordt doorgaans kleiner. En zelfs al bezit je een vaatwasmachine, dan nog heb je altijd een aantal spullen die je het liefst met de hand afwast. Procter & Gamble volgt deze trends nauwgezet en speelt daarop in met nieuwe 'dreft actief afwasschuim', een praktische en snelle manier om de vaat te doen: breng de krachtige vetabsorberende dreft actief afwasschuim op een licht vochtige spons aan, was af en spoel even na onder het water. Het geheim van 'dreft actief afwasschuim' zit in de innovatieve Micro-Emulsie-technologie: het vet wordt geabsorbeerd, tot kleine stukjes afgebroken en ingekapseld, zodat het geen kans krijgt om zich op de andere vaat vast te zetten. Even afspoelen en de vaat is glanzend schoon. De handige doseerpomp zorgt dat je net genoeg schuim op je sponsje (of borstel) doet. Een ware revolutie op vlak van afwassen met de hand. Probeer het zelf!

DREFT ACTIEF AFWASSCHUIM: PRAKTISCHE EN SNELLERE MANIER VAN HANDAFWAS!

Als marktleider is dreft steeds in de weer om relevante productinnovaties op de markt te brengen die in de lijn van de consumentenbehoeften liggen. De maatschappij nauwlettend in het oog houden en nieuwe trends spotten, is daarbij belangrijk. Uiteraard dringen die maatschappelijke invloeden zoals meer singles, kleinere gezinssamenstelling,... ook op vlak van afwasgewoonten door.
Zo zien we dat er nog steeds met de hand wordt afgewassen, ook door mensen met een vaatwasser. Gezien de kleiner wordende gezinnen is de afwas niet zo groot en wordt dit - liefst vlug - even met de hand gedaan. Daarnaast worden sommige zaken liever met de hand afgewassen dan in de vaatwasser, zoals bijvoorbeeld pannen, (wijn) glazen, vette schalen etc.

Inspelend op dit gegeven en om de handafwas sneller en efficiënter te laten verlopen, lanceert Procter & Gamble 'Dreft actief afwasschuim'. Het allereerste afwasmiddel in schuimvorm dat in een handige doseerpomp zit. Je maakt je spons lichtjes nat en brengt er rechtstreeks een wolkje schuim op aan waarmee je vervolgens heel gemakkelijk (dankzij de vetabsorptietechnologie) de vuile borden, potten en pannen te lijf gaat. De ontvettingskracht is enorm, zodat tot 10x meer vet aangetrokken wordt dan met andere afwasmiddelen.
Praktisch en eenvoudig qua gebruik en steeds de juiste hoeveelheid wasmiddel op je sponsje. Zo kan je met één fles 240 keer de vaat doen.
Op die manier wordt een vervelend karwei al gauw een heel stuk aangenamer!

Het geheim van dit nieuwe afwasschuim schuilt in de revolutionaire Micro-Emulsie-technologie:

STAP 1:
Het unieke oplosmiddel van dreft actief afwasschuim trekt het vet en vuil als een magneet aan.

STAP 2:
Eens het vet en vuil zijn opgezogen, worden deze in kleine deeltjes afgebroken.

STAP 3:
Daarna houden de oppervlakte-actieve stoffen de deeltjes ingekapseld zodat ze niet meer over de rest van de vaat worden uitgesmeerd.

STAP 4:
Tenslotte worden vet en vuil door het water weggespoeld.

Dreft actief afwasschuim is het allereerste afwasmiddel in schuimvorm op de markt en biedt de volgende voordelen:

- Het vet wordt volledig geabsorbeerd en verdwijnt dus sneller waardoor de vaat schoner en vlugger gedaan is.

- Doordat het vet ingekapseld zit, wordt het niet over de rest van de vaat uitgesmeerd.
- Met één wolkje schuim kan je een normale afwas van 4 personen doen.
- Je hoeft geen hele wasbak meer te vullen: je hebt alleen water nodig om de spons nat te maken en de vaat af te spoelen.

- Ook handig voor de snelle afwas van bijvoorbeeld een paar glazen tussendoor.
- Het schuim is crèmeachtig en zacht voor de handen.

WIST JE DAT...

- Een heleboel mensen zien er niet tegenop om samen de vaat te doen omdat het 'conversatiebevorderend' werkt. Het is vaak hét moment om de dag even te bespreken. Voor diegenen die liever alleen de vaat doen, is het even een moment van bezinning, een rustpunt.

- Aangezien keukenhanddoeken vaak meerderenmalen gebruikt worden om af te drogen, is het hygiënischer om de vaat te laten uitlekken in plaats van af te drogen.

Dreft actief afwasschuim is vanaf half november beschikbaar in de winkel tegen de adviesprijs van 2,99 Euro voor 1 fles (375 ml) voor 240 afwasbeurten.


---
Voor meer informatie en perscontacten:
bij Linda Blereau (P&G) op het nummer +32 (0)2 456 2545 of blereau.mh@pg.com

Referenties: www.cbs.nl, www.keukens.be, www.milieucentraal.nl.