Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


31-10-2005: NBTC Noord Amerika gaat samenwerking aan met Aruba Hotel and Tourism Association

De vestiging van het NBTC in New York heeft op 28 oktober jongstleden een samenwerkingovereenkomst getekend met de Aruba Hotel and Tourism Association (AHATA) in Aruba. Deze samenwerking houdt in dat NBTC Noord Amerika de sales voor AHATA uitvoert voor de meetings-, conventions- and incentive- segmenten in de regio's NorthEast, Midwest en West Coast van Amerika. "Het is uniek dat AHATA de destinatie-promotie uitbesteed aan het NBTC op de voor Aruba belangrijkste herkomstmarkt: Amerika", aldus Conrad van Tiggelen, manager NBTC Noord Amerika. Afhankelijk van de salesresultaten is het mogelijk dat de activiteiten worden uitgebreid naar Canada in de tweede helft van 2006.

Jorge Pesquera, President and CEO of AHATA: "Hiermee krijgen onze leden een `boost' in de marketingactiviteiten en komen we tegemoet aan de belofte om voorop te lopen in de promotie van de Arubaanse reisindustrie." De regio's Mid-Atlantic, SouthEast en South worden door AHATA sales vertegenwoordigers bewerkt.

NBTC Noord Amerika benadert een geselecteerde groep van haar relaties op het gebied van meetings, conventions en incentives voor AHATA. De sales staf van NBTC Noord Amerika zal sales activiteiten uitvoeren (telefonisch en via persoonlijke bezoeken) waarbij zowel Holland als Aruba vertegenwoordigd worden. Daarnaast verzorgt NBTC Noord Amerika de pers en publiciteit voor AHATA richting de Amerikaanse MICE pers. Scott Wiggins, Executive Director of MEET ARUBA, the marketing divisie van AHATA en verantwoordelijk voor de sales en marketing activiteiten AHATA's, voegt hier aan toe: "NBTC's goede reputatie in destinatiemarketing en convention sales is een perfecte aanwinst voor ons sales team."

De activiteiten voor AHATA hebben nog een additioneel effect. "Op deze wijze nemen de salesactiviteiten op de Noord Amerikaanse markt toe waar twee elkaar niet concurrende destinaties worden vertegenwoordigd. Dit komt ook activiteiten voor onze MICE partners in Nederland ten goede", aldus Van Tiggelen.