Gemeente Gouda


'halt gouda' start vuurwerkcampagne (26/10/2005)

Vanaf eind oktober weer vuurwerklessen op scholen in de Goudse regio

Halt Gouda start voor de zevende keer met zijn vuurwerkcampagne voor alle scholen in de Goudse regio. Halt geeft vanaf 31 oktober voorlichting aan leerlingen van lagere en middelbare scholen over de gevaren van vuurwerk en hoe vuurwerk veilig afgestoken kan worden. De doelstelling van de campagne is om problemen met en door vuurwerk tijdens de jaarwisseling en in de korte periode daarvoor te voorkomen. Halt wil met deze voorlichting bereiken dat het aantal ongelukken met vuurwerk vermindert.

vuurwerk: wanneer afsteken?

Tijdens de campagne geeft Halt uitleg over verschillende onderwerpen, onder andere over het zo veilig mogelijk afsteken van vuurwerk en het herkennen van illegaal vuurwerk. Halt geeft de klas(sen) uitleg over de straf die je krijgt als je toch vuurwerk in je bezit hebt buiten de verkoopdagen:

donderdag 29 december;

vrijdag 30 december en

zaterdag 31 december 2005.

De politie zal dan het vuurwerk in beslag nemen en de jongere doorverwijzen naar Halt.

Ook geeft Halt informatie over de tijden dat het toegestaan is om vuurwerk af te steken:

zaterdag 31 december 2005 van 10.00 uur s ochtends tot 1 januari 2006 om 02.00 uur s nachts.

De kinderen krijgen van bureau Halt een folder mee naar huis. Ook ontvangen de ouders/verzorgers een brief waarin alle regels en nuttige tips op een rijtje staan. Tevens hebben alle middelbare scholen in de Goudse regio een aanbod gekregen voor een voor die leeftijd aangepaste presentatie. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.haltgouda.nl