TNT Group

Persbericht

TNT verbindt China met Europa door inzet van twee Boeing 747-400ERF toestellen

31 October 2005 - Amsterdam, 31 oktober 2005 - TNT N.V. , de wereldwijde aanbieder van post, express en logistieke diensten heeft vandaag aangekondigd dat haar Express divisie twee B747-400ERF vrachttoestellen gaat leasen om in 2006 een nieuwe rechtstreekse luchtverbinding tussen Europa en China in gebruik te nemen.


De nieuwe toestellen met een vrachtcapaciteit van 100 ton worden voor een periode van tien jaar geleast van het Amerikaanse vliegtuigleasebedrijf Guggenheim Aviation Partners. Hiermee versterkt TNT haar eigen luchtvrachtcapaciteit tussen China en Europa. Twee jaar geleden lanceerde TNT met succes haar nieuwe product Integrated Direct Express (IDE), voor vervoer tussen China en Europa, inspelend op de snelle groei van het aantal wereldwijde klanten in het hightech-segment. Hiermee kan TNT haar klanten een wekelijkse luchtvrachtcapaciteit van 1000 tot 1250 ton bieden, via eigen lijndiensten tussen de TNT-hub in Europa en de voornaamste gateways in China.

"Dit betekent een belangrijke stap op weg naar het bereiken van onze strategische doelstelling, de nummer één vervoerder tussen Azië en Europa te worden", aldus Peter Bakker, CEO van TNT N.V. "Het levert ons op de lijn tussen China en Europa extra luchtvrachtcapaciteit waar grote behoefte aan is. Op deze route zijn onze volumes dit jaar tot nu toe met 35% gestegen in vergelijking met 2004. De investering in de twee nieuwe vrachtvliegtuigen zal ook de servicebetrouwbaarheid verbeteren en zal ons in staat stellen te profiteren van de groeiende export van producten uit China."

De twee nieuwe "Jumbo's", die van de meest recente versie zijn, zullen vanaf respectievelijk november 2006 en juni 2007 worden ingezet. Het eerste toestel zal vier retourvluchten per week uitvoeren tussen Sjanghai en Europa (Luik, de thuishaven van het Europese luchtnetwerk van TNT) en het tweede zal de wekelijkse vliegfrequentie tot vijf verhogen en daarna verder tot negen. Daarnaast worden de toestellen ook ingezet voor de luchtvaartmaatschappijen van derden om een maximale bezettingsgraad te garanderen.

De B747s worden de grootste vliegtuigen ooit binnen de TNT-vloot (tot nu is dit de A300) en zullen de allereerste B747's zijn in de zeer herkenbare oranje en witte TNT-kleuren.

TNT N.V. verleent wereldwijd een breed scala aan post, express en logistieke diensten. De groep heeft circa 161.000 medewerkers in 63 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2004 bedroeg EUR 12,6 miljard. TNT N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.