Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Toegankelijkhetd VSN-gebouw verbeterd

Dankzij de medewerkers van automatiseringsbedrijf EDS is de toegankelijkheid van het VSN-kantoor in Baarn verder verbeterd.

Medewerkers EDS graven een sleuf Bij de laatste verbouwing is er veel aandacht besteed aan de toegankelijkheid van het kantoor. De traplift is vervangen door een reguliere lift in het gebouw, zodat alle etages voor mensen in een rolstoeler bereikbaar zijn. Ook de doorgang van de deuren is verbreed en de parkeerplaats is geëgaliseerd.

Toch waren enkele belangrijke zaken door geldgebrek nog niet gerealiseerd. Vooral medewerkers en vrijwilligers van de werkgroepen die het gebouw veel gebruiken voor vergaderingen, hadden daar last van. Zo ontbrak een goede verlichting van het terrein, enkele vluchtwegen uit het gebouw waren voor mensen in een rolstoel niet goed bruikbaar, bij de oprit voor de parkeerplaats ontbrak een leuning (belangrijk voor mensen die slecht ter been zijn), in de tuin ontbrak een materiaalopslag en het VSN-bord in de tuin was in het donker slecht te zien.

Dankzij de medewerkers van multinationale automatiseringsbedrijf EDS zijn al deze mankementen nu verholpen. In het kader van Global Volunteer Day meldden zich op 29 oktober tien vrijwiliigers, gewapend met scheppen, boren, zagen en allerlei andere bouwmaterialen. Er werd een diepe greppel gegraven van tientallen meters lang voor de bekabeling, er gingen palen de grond in voor de leuning, er werd beton gestort en er stond binnen een paar uur een blokhut in de tuin voor de opslag van materiaal. Deze blokhut werd overigens ook door EDS gesponsord. Fantastisch werk. EDS: bedankt namens iedereen die het geboue gebruikt.
31 oktober 2005

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400