Dot Hill maakt resultaten derde kwartaal bekend

Omzet overtreft verwachtingen

Enschede, 31 oktober 2005 - Dot Hill (NASDAQ: HILL) heeft de resultaten bekend gemaakt voor het derde kwartaal van 2005.

De omzet voor het derde kwartaal van 2005 bedroeg 53,6 miljoen dollar, in het tweede kwartaal van dit jaar was dit nog 65,9 miljoen dollar. In het derde kwartaal van 2004 bedroeg de omzet 57 miljoen dollar. Het nettoverlies van Dot Hill in het derde kwartaal komt op 1,3 miljoen dollar of 3 dollarcent per aandeel. In het derde kwartaal van 2004 werd nog een nettowinst geboekt van 3,5 miljoen dollar ofwel 7 dollarcent per aandeel. De cijfers voor het derde kwartaal van 2005 overtreffen de verwachting die op 27 juli jl. werd uitgesproken van een nettowinst tussen 50 en 54 miljoen dollar en een nettoverlies tussen 4 en 6 dollarcent per aandeel.

De daling van de cijfers ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar, is met name toe te schrijven aan de investeringen die Dot Hill in het derde kwartaal deed in onder meer R&D. Hiermee wil het bedrijf voor het einde van 2007 haar omzet hebben verdubbeld.

De brutowinstmarge voor het derde kwartaal van 2005 daalde naar 23% ten opzichte van 24,5% in het tweede kwartaal. In het derde kwartaal van 2004 bedroeg de brutowinstmarge 25,8%.

Klik hier voor het volledige Engelstalige persbericht.

Over Dot Hill
Dot Hill (NASDAQ: HILL) is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van innovatieve netwerkopslagsystemen voor levering aan OEM's en resellers wereldwijd. Producten van Dot Hill omvatten de SANnet II en RIO Xtreme opslagsystemen, SANscape en SANpath beheersoftware gerelateerde training, support en service. Het Europese hoofdkantoor van Dot Hill zetelt in Enschede. Het wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in de Verenigde Staten in Carlsbad, Callifornië. Verder wordt het bedrijf vertegenwoordigd door een breed netwerk van distributeurs en resellers die worden ondersteund vanuit Dot Hill-vestigingen in Israël, Duitsland, Frankrijk het Verenigd Koninkrijk, China, Japan en Singapore. Meer informatie over Dot Hill is te vinden op: www.dothill.com.