Belgacom

Belgacom werkt samen met Arbor Networks voor wormdetectie

Belgacom neemt in België voortouw in strijd tegen cybercriminaliteit

Belgacom, dat zich als grootste Belgische netwerkleverancier intensief toelegt op integratiediensten, sloot deze week een exclusief reseller-akkoord met Arbor Networks, leider in de netwerkbeveiliging. Belgacom kan daardoor als eerste en enige in België Peakflow® X aanbieden, een bekroond product van Arbor Netwerks, dat netwerken helpt beschermen tegen wormen. Belgacom trad ook toe tot de 'Global Fingerprint Sharing Alliance', die de krachten bundelt inzake bestrijding van cybercriminaliteit

Belgacom biedt Peakflow beveiligingsoplossingen

Als marktleider inzake breedbanddiensten neemt Belgacom veiligheid zeer ernstig. Individuele internetbeveiliging volstaat niet meer. Zo kan een botnetaanval van bijv. 153 Mbit/s een volledige site van een onderneming lamleggen. Welnu, omdat Belgacom het netwerk zelf volledig beheert kan ze de aanval in de backbone zelf stoppen, en zo de internettoepassingen van haar klanten beveiligen.

Met Peakflow® X van Arbor kan men wormen detecteren en neutraliseren, terwijl het normale internetverkeer intussen doorgaat. Men kan het bovendien gebruiken om het netwerk te vrijwaren tegen Dos(denial of service)-aanvallen, phishing, pharming en andere cyberdreigingen.

Deze samenwerking met Arbor betekent exclusieve toegevoegde waarde voor de klanten van Belgacom, dat streeft naar eind-tot-eindoplossingen. Inzake netwerkbeveiliging biedt Belgacom design, planning en support voor Peakflow X van Arbor Networks en speelt hiermee in op de groeiende markt voor netwerkbeveiliging.

Een en ander past in de ambitie van Belgacom om een vooraanstaand beveiligingsprovider te zijn in België en het buitenland.

Belgacom toegetreden tot 'Global Fingerprint Sharing Alliance'

Belgacom trad onlangs ook toe tot de 'Global Fingerprint Sharing Alliance', een gemeenschap van serviceproviders die de krachten bundelen in de strijd tegen cybercriminaliteit. Het is een recent initiatief van Arbor Networks (maart 2005), enig in zijn soort, waarmee organisaties informatie kunnen uitwisselen over internetaanvallen die de business ernstige schade kunnen toebrengen. Door automatisch aanvalsprofielen ('fingerprints' of vingerafdrukken) uit te wisselen kunnen netwerkoperatoren aanvallen dichter bij de bron afblokken. Met de dienst 'Active Threat Feed' kunnen ze ook nieuwe policies aanmaken. Zo kunnen ze niet alleen aanvallen tegenhouden in de backbone, ze kunnen ook proactief ingrijpen, o.m. door het opsporen en opschonen van geïnfecteerde machines (die criminelen gebruiken om de aanvallen te lanceren). Gezien de toenemende cybercriminaliteit is snelle en efficiënte communicatie tussen serviceproviders nu eenmaal essentieel om het internet, het bedrijfsleven en de residentiële breedbandklanten beter te beschermen.

Meer info:

http://www.arbor.net/products_sp.php en http://www.arbor.net/fingerprint-sharing-alliance.php

OVER BELGACOM

Belgacom is het toonaangevende telecombedrijf in België en marktleider op verschillende gebieden, zoals de vastetelefoonlijnen (retail en wholesale), de mobielecommunicatiediensten en de breedband data- en internetdiensten. Over het boekjaar afgesloten op 31 december 2004 realiseerde de Groep in totaal 5 540 miljoen EUR aan opbrengsten en bedroeg de bedrijfswinst vóór afschrijvingen en waardeverminderingen (exclusief niet-terugkerende elementen) 2 394 miljoen EUR.

OVER ARBOR NETWORKS

Arbor Networks staat in voor de veiligheid en de operationale integriteit van de meest kritieke netwerken ter wereld. De oplossingen van Arbor zijn gebaseerd op het beproefde Peakflow-platform, intelligente technologie voor datavergaring op een globaal netwerk, analyse, detectie van onregelmatigheden en beperking van bedreigingen. Peakflow biedt real-time overzichten van netwerkactiviteit waardoor organisaties in staat zijn zich heel snel te verdedigen tegen wormen, Ddos-aanvallen, misbruik van insiderinformatie, en instabiliteit van verkeer en routering, alsook hun netwerken te segmenteren en te versterken tegen toekomstige bedreigingen. Peakflow voorkomt dure downtimes, opschonen van het netwerk en verlies van vertrouwen van de klant. Arbor heeft zijn hoofdzetel in Lexington (MA) een O&O-kantoor in Ann Arbor (MI) en overzeese vestigingen in Londen en Peking.


***

Meer informatie (voor journalisten) op de persdienst:

Thierry Bouckaert: +32 2 202 82 50 of +32 475 22 22 00

Haroun Fenaux: +32 2 202 48 67 of +32 476 60 03 33

Jan Margot: +32 2 202 85 01 of +32 475 58 50 37


**** DISCLAIMER **** http://www.belgacom.be/maildisclaimer