Amsterdam Airport Schiphol

Published: 10:48 31.10.2005 GMT+1 /HUGIN /Source: Schiphol Group

Luchtvaartpartners en deskundigen richten 'SIM' op

Kennis van Schiphol Group, KLM, TU Delft, TNO en NLR wordt gebundeld in de Samenwerking Innovatieve Mainport

31 oktober 2005

Vandaag hebben KLM en Schiphol Group en de Luchtvaartonderzoeksinstituten Nationaal Lucht en Ruimtevaart Laboratorium (NLR), de Nederlandse Organisatie voor Toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) en TU Delft "Samenwerking Innovatieve Mainport" (SIM) opgericht.

Het doel van 'SIM' is om de kennis en ervaring van de luchtvaartsector en die van de kennisinstituten TU Delft, TNO en NLR samen te brengen en te delen. Op deze wijze kan optimaal gebruik gemaakt worden van de expertise van alle partijen. Deze expertise kan een belangrijke bijdrage leveren bij het bedenken van oplossingen die duurzame ontwikkeling van de luchtvaart mogelijk maken en tegelijkertijd de mainportpositie van Schiphol in de toekomst veilig stellen.

SIM gaat zich de komende periode bezighouden met het onderzoeken van knelpunten en vraagstukken die onder meer betrekking hebben op bereikbaarheid, optimalisatie van processen, ruimtelijke capaciteit en milieu. Deze en aanvullende complexe thema's zullen in de toekomst vanuit een innovatieve invalshoek worden belicht.

In het bestuur van SIM nemen vertegenwoordigers van de hoofddirecties van de betrokken organisaties deel. SIM wordt voorgezeten door een vertegenwoordiger van de TU Delft. De projecten van SIM worden getrokken door een Programmaraad, die is samengesteld uit experts van de deelnemende bedrijven.

Het samenwerkingsverband zal ook deelnemen aan de Innofestatie "Club van Maarssen", die op 1 november door het ministerie van Verkeer en Waterstaat wordt georganiseerd.

pdf-versie persbericht

Voor informatie over NLR: de heer Frank Vos, telefoon 020 511 3133 Voor informatie over TU Delft: mevrouw Karen Collet, telefoon 015 278 5408/06 140 150 01 Voor informatie over KLM: de heer Bart Koster, telefoon 020 649 4545 Voor informatie over TNO: de heer Maarten Lörtzer, telefoon 025 269 4975/06204 20732 Voor informatie over Schiphol Group: telefoon 020 601 2673

Schiphol Group is een exploitant van luchthavens die als missie heeft om duurzame waarde te creëren voor haar stakeholders door het ontwikkelen van AirportCities en het positioneren van Amsterdam Airport Schiphol als de meest toonaangevende AirportCity. De onderneming heeft de ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn.

Schiphol Group is eigenaar en exploitant van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Airport en Lelystad Airport en bezit 51% van de aandelen in Eindhoven Airport. Buiten Nederland neemt de onderneming via Schiphol USA Inc. deel in JFKIAT dat Terminal 4 op John F. Kennedy Airport bij New York exploiteert, en heeft het een belang in Brisbane Airport Corporation, exploitant van de luchthaven van Brisbane in Australië. http://www.schiphol.nl


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl