Ingezonden persbericht


Persbericht

31 oktober 2005

Invantive Estate brengt duidelijkheid in complexe vastgoedprojecten

~ Invantive introduceert Invantive Estate voor financieel beheer van vastgoedprojecten ~

Invantive introduceert Invantive Estate, software die projectontwikkelaars helpt om de financiële status van een vastgoedproject in kaart te brengen. De kosten, opbrengsten en risico's van grote ontwikkelprojecten zijn daardoor op ieder moment inzichtelijk, zowel op korte als op lange termijn.

Bij grote vastgoedprojecten zijn vaak verschillende leveranciers en dienstverleners betrokken. Talrijke overeenkomsten op het gebied van huur, verkoop, financiering en levering moeten worden afgesloten. In dat veelvoud aan contracten en afspraken kan een kleine fout de marges onder druk zetten, terwijl een creatieve inval van een ontwikkelaar een scherpe stijging van de winst kan betekenen. Invantive Estate biedt duidelijkheid over de financiële gevolgen van keuzes, afspraken en onvoorziene omstandigheden. Invantive Estate is daarbij gemakkelijk te bedienen door financiële professionals en ontwikkelaars.

De overzichten van Invantive Estate maken creatief inspringen op lastige situaties eenvoudig. Ontwikkelaars kunnen problemen die normaal voor vertraging zouden zorgen, zo ombuigen tot voordelen.

Een bewezen expert-model legt budgetten vast, registreert de realisatie en houdt verwachtingen bij. Het kan daarbij cijfers over de realisatie uit de financiële administraties combineren met de meest recente inzichten van ontwikkelaars, toezeggingen en verwachte verkoopcijfers. De software is daarbij bovendien te gebruiken in samenwerkingsverbanden met andere projectontwikkelaars. Gebruikers kunnen de gegevens uit de Excel- of PDF-rapportages verder verwerken.

Invantive Estate is geschikt voor ontwikkelaars van winkels, bedrijventerreinen, kantoorruimtes, parkeergelegenheden en woningen. Projecten met een omvang van 100 duizend euro tot 500 miljoen euro en met een looptijd van één maand tot tien jaar zijn met de applicatie te beheren. Het programma is toegankelijk via een webbrowser. De software is geschikt voor één tot honderd gebruikers en duizenden projecten. Invantive Estate ondersteunt de recente versies van Internet Explorer, Mozilla Firefox en Konqueror, en kan eenvoudig gegevens uitwisselen met onder andere Exact en Oracle E-business Suite. Invantive Estate kan aangeboden worden als lokaal beheerde applicatie en past naadloos in een bestaande IT-omgeving, maar kan ook via het internet aangeboden worden.

Voor meer informatie over Invantive Estate bezoekt u www.invantive.com.

(406 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Invantive BV
Invantive BV biedt financiële instellingen expertise en oplossingen voor analyse en rapportage. Invantive levert software en specialistische kennis aan lokale bedrijven en aan multinationals. Oplossingen van Invantive bieden meer controle, kostenbesparingen en zakelijke inzichten. Voor meer informatie over de oplossingen van Invantive bezoekt u www.invantive.com.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: maudg@lewispr.com www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com