Ingezonden persbericht

's Werelds eerste platte projector voor aan de muur met oogstrelend design

LG rekent af met saaie presentaties

Almere, 31 oktober 2005 ­ LG Electronics introduceert de AN110: 's werelds eerste projector voor aan de muur, die niet alleen functioneel is maar er ook oogstrelend uitziet. De muurprojector rekent af met de saaie traditionele modellen. Het design is zo geavanceerd, dat de projector opgehangen als een schilderij, op kantoor of in de huiskamer, niet zou misstaan.

Als je een presentatie moet geven op je werk of je wilt vrienden thuis de vakantiefoto's op groot beeld laten zien, moffel je de projector het liefst een beetje weg. Met LG's muurprojector hoeft dat niet meer. Sterker nog, je moet oppassen dat niet alle aandacht naar de projector gaat in plaats van naar je presentatie!

L-lens

Om een duidelijk en groot beeld te krijgen heeft een projectorlens een aardige lengte nodig. Doordat de AN110 projector erg plat is, is er echter weinig ruimte voor de lens. LG heeft dit probleem ondervangen met de ontwikkeling van een speciale L-vormige lens. De afmetingen zijn beperkt (443 x 254 x 92 mm) maar de projector zorgt toch voor een verbazingwekkend groot HD (High Definition) beeld met een resolutie van 1280 x 768.

Technologische snufjes

De AN110 projector is uitgerust met de laatste technologische snufjes. Als het apparaat uitgeschakeld is sluiten alle openingen automatisch. Via de lens en ventilatoropening kan er zo geen stof in het apparaat komen. Ook beschikt de projector over een speciale koeltechniek die het geluid flink reduceert, waardoor het geluidsniveau niet boven de 25dB uit komt. Verder is het mogelijk het beeld plus of min 125% verticaal te verschuiven door de speciale 'Lens Shift' functie.

De helderheid van de AN110 bedraagt 1100 ANSI terwijl de contrast ratio meer dan 3000:1 is. De lampen gaan bij normaal gebruik 4.000 uur mee. De projector is te koppelen aan een laptop, PC, TV, video, spelconsole, DVD en aan andere digitale AV-toestellen. De AN110 is verkrijgbaar in zwart en wit.

Prijs en beschikbaarheid

De AN110 van LG is vanaf eind oktober beschikbaar. De consumentenadviesprijs bedraagt ¤ 2.999.

Beeldmateriaal

High-res foto's: http://www.online-pr.nl/photos.asp?customer_id=26

Over LG Electronics
LG Electronics is één van de grootste producenten van electronica en ICT-producten ter wereld met een wereldwijde omzet van ruim 38 miljard euro. 76 Dochterondernemingen in 39 landen bieden werk aan meer dan 66.000 mensen. LG Electronics is onderverdeeld in vier bedrijfsonderdelen: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display en Digital Media. Voor meer informatie: www.lge.nlIngezonden persbericht