Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TIBCO VOEGT MASTER DATA MANAGEMENT (MDM) TOE AAN PORTFOLIO DOOR ACQUISITIE VELOSEL

Acquisitie versterkt enterprise software portfolio en vergroot focus op distributie en retail

Rotterdam, 31 oktober 2005 - TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX), een toonaangevende leverancier van bedrijfsintegratie- en procesmanagementsoftware die real-time business mogelijk maakt, kondigt de acquisitie van Velosel Corporation aan, een bedrijf gespecialiseerd in master data management (MDM) software. Deze strategische zet versterkt de softwareoplossingen van TIBCO voor fabrikanten van consumentengoederen, groothandel en retailers, en maakt effectief beheer van bedrijfskritische master data mogelijk binnen ondernemingen en in de hele supply chain.

In een recent rapport met commentaar op deze technologieacquisitie van TIBCO schreef Forrester Research dat er "een toenemende noodzaak bestaat om master data van producten op strategisch niveau te beheren binnen bedrijven" en dat veel retailers en fabrikanten van consumentengoederen "behoefte hebben aan een platform dat het beheer van master data en productgestuurde procesintegratie ondersteunt." Met de acquisitie van Velosel's technologie en personeel reageert TIBCO op deze behoefte van klanten. TIBCO kan klanten nu een master data management platform bieden dat procesgestuurd is, real-time integratie van informatie met bedrijfssystemen levert en tevens cross-enterprise samenwerkingsinitiatieven ondersteunt.

Velosel's technologie wordt succesvol gebruikt door grote retailers en fabrikanten van consumentengoederen ter ondersteuning van product informatie management (PIM), inclusief de automatisering van belangrijke processen voor de introductie van nieuwe producten, interne stroomlijning van data en Global Data Synchronization.

"Clorox wilde een complete oplossing voor consistent en accuraat beheer van onze product data, die zou passen binnen onze strategische visie en ons streven naar Global Data Synchronization," zei Troy Witt, manager Customer Capability Development bij Clorox. "Wij juichen TIBCO's stappen op het gebied van productinformatie en master data management toe. Het komt tegemoet aan de toenemende behoefte bedrijfsgegevens effectiever te controleren, verwerken en synchroniseren, iets wat onze samenwerking met klanten verder zal verbeteren en uiteindelijk zal resulteren in kostenbesparingen door de gehele supply chain."

Master data management is een strategisch onderdeel van TIBCO's oplossingen voor supply chain optimalisatie en RFID (zie ook TIBCO's aankondiging van 27 juli 2005: "TIBCO RFID Interchange brengt RFID en supply chain management samen"). TIBCO levert een unieke en veelomvattende oplossing met out-of-the box informatiemanagement processen en flexibele mogelijkheden voor data modeling. Klanten van TIBCO nemen hiermee een voorsprong op de concurrentie, maar daarnaast levert deze nieuwe benadering real-time toegang tot de juiste productinformatie; het maakt de verwijdering van inefficiënties in de waardeketen mogelijk door duplicaten en fouten in product- en productgerelateerde informatie uit te sluiten en door de automatisering van de processen die nodig zijn voor het onderhouden van deze dynamische informatie; en het levert een duidelijk framework voor mensen, processen en systemen die te maken hebben met productinformatie, zowel intern als tussen handelspartners.

"Deze acquisitie is tot stand gekomen naar aanleiding van feedback van onze bestaande klanten. Veel van hen hadden behoefte aan een best-of-breed oplossing voor toegang tot en het uitwisselen van productinformatie met hun handelspartners in real-time", zegt Ram Menon, senior vice president, Worldwide Marketing, TIBCO Software. "Velosel is marktleider in product informatie management (PIM) en heeft een indrukwekkende klantenlijst. Hun aanpak van informatiemanagement gebaseerd op bedrijfsprocessen is een ideale aanvulling op het productportfolio van TIBCO en is toepasbaar in meerdere takken van industrie."

TIBCO levert gespecialiseerde oplossingen voor consumentenmarkten. Bezoek voor meer informatie over oplossingen voor retail, distributie en consumentengoederen of master data management (MDM) en RFID-technologie www.tibco.com.

18 oktober 2005, Forrester Quick Take: TIBCO Quietly Enters the Production Information Management Market, door Kyle McNabb

Over TIBCO
TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX) is een toonaangevende leverancier van bedrijfsintegratie- en procesmanagementsoftware die real-time business mogelijk maakt. Real-Time Business helpt bedrijven kosten te besparen en flexibeler en efficiënter te werken. TIBCO levert Real-Time Business, door TIBCO 'The Power of Now'® genoemd, aan meer dan 2000 klanten wereldwijd in verschillende industrietakken. Meer informatie over TIBCO's bewezen technologie op het gebied van enterprise backbone, bedrijfsintegratie, business process management- en business optimization-oplossingen vindt u op de website www.tibco.com. Het hoofdkantoor van TIBCO is gevestigd te Palo Alto, Californië.

###
TIBCO, het TIBCO logo, The Power of Now en TIBCO Software zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van TIBCO Software Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere product- of bedrijfsnamen en merken die in dit document genoemd worden, zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars en worden alleen gebruikt ter verduidelijking.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong B.V.
Cindy Curré
t: (020) 421 05 65,
e: cindy@l-dj.nl