Ingezonden persbericht


+

datum
31 oktober 2005

plaats
Leiden

Persbericht

Komende week 10.000ste bezoeker aan het SieboldHuis

Binnen 6 maanden na de opening van het SieboldHuis in Leiden hebben bijna 10.000 bezoekers de unieke collectie van de verzamelaar en arts Philipp Franz von Siebold bekeken.

Woensdagochtend rond het middaguur wordt de 10.00ste bezoeker verwacht. Om het bereiken van deze mijlpaal te vieren wordt deze speciale bezoeker door het SieboldHuis in het zonnetje gezet. Het Siebold biedt samen met het Japans specialiteiten restaurant Shirasagi te Den Haag de 10.000ste bezoeker een diner voor twee aan.

Met de nieuwe tijdelijke tentoonstelling van de Nederlandse ontwerper Richard Hutten in het vooruitzicht verwacht het museum volgend voorjaar de 20.000ste bezoeker te ontvangen.

Het SieboldHuis toont het mooiste uit Japan in achter een Nederlandse Historische gevel. Het is dé plek voor economische en culturele relaties tussen Japan en Nederland. Het SieboldHuis is opgericht door de gemeente Leiden, de Universiteit Leiden, het Rijksmuseum voor Volkenkunde en NNM Naturalis met de steun van de Nederlandse en Japanse overheid. Kijk op de website www.sieboldhuis.org voor informatie over tentoonstellingen en activiteiten.