Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


31oktober 2005

WINTERSWIJK - Bromfietser gewond door aanrijding
Een 24-jarige bromfietser uit Groenlo raakte zondagmorgen (30/10) rond 08.10 uur op de Ratumsestraat gewond door aanrijding met een 29-jarige automobiliste uit Winterswijk. De bromfietser kwam uit het gelijknamige voetgangersgedeelte en verleende geen voorrang aan de automobiliste. De man werd per ambulance met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.


WINTERSWIJK - Fietsers gewond door aanrijding

Twee fietsers uit Willemsoord raakten zondagmiddag (30/10) op de Wooldseweg gewond door aanrijding met een 83-jarige automobilist uit Haaksbergen. De automobilist zag rond 13.45 uur de fietsers (een 60-jarige man en zijn 58-jarige vrouw) over het hoofd en reed de man aan. Deze viel en nam in zijn val zijn echtgenote mee. Een ambulance bracht hen voor onderzoek naar het ziekenhuis. Het letsel bleek mee te vallen.


DOETINCHEM - Diefstal van auto

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag (30/10) vanaf de Pompenhof een auto gestolen. Het gaat om een rode Opel Kadett met het kenteken XV-50-HF. Op de achterruit staat een grote afbeelding van een doodskop. De auto verdween vermoedelijk zondagmorgen vroeg tussen 01.30 en 04.30 uur. De 47-jarige eigenaar ontdekte de diefstal en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


WINTERSWIJK - Dieven brandstof gepakt

De politie heeft zondagavond op de Ambachtstraat een 23-jarige man uit Terborg en een 30-jarige man uit Doetinchem aangehouden. Beide mannen hadden uit een vrachtauto op de Industrieweg brandstof gestolen. Een getuige belde rond 23.55 uur de politie terwijl hij zag dat de dieven diesel uit de vrachtauto haalden. De politie trof aanrijdend naar de opgegeven plaats de auto met de verdachten aan. De tankdop zat niet op de tank en de auto rook naar diesel. De mannen bekenden de diefstal en werden opgesloten in een politiecel in het politiebureau in Winterswijk.


TERBORG - Illegale taxiritten

De politie heeft in samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstraat in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen (42 en 66 jaar) uit Terborg aangehouden die ervan verdacht worden zich gedurende geruime tijd schuldig te hebben gemaakt aan het illegaal verzorgen van taxiritten. De beide opsporingsinstanties traden op naar aanleiding van klachten over deze illegale snorders en stelden inderdaad vast, dat er die nacht diverse taxiritten werden uitgevoerd. De oudste verdachte werd in Terborg aangehouden na een illegale rit, de ander in Silvolde. Beide verdachten zijn aan het politiebureau verhoord en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde berichten


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --