Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 31 oktober 2005

HBM breidt MATLAB uit

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), één van de toonaangevende producenten van meet- en weegapparatuur, heeft een uitbreiding voor het softwarepakket MATLAB op de markt gebracht. Het betreft een nieuwe functie, waarmee bestanden met meetgegevens uit het MGCplus-meetsysteem van HBM direct in MATLAB ingevoerd kunnen worden voor het uitvoeren van de meest complexe post-process berekeningen.

Met behulp van de nieuwe functie kunnen meetbestanden uit het MGCplus-systeem met behulp van Intel convention measured values in het 4-byte-Integer formaat direct in MATLAB geïmporteerd worden. Ook bestanden met MGCplus-systeemtijden of tijdinformatie in NTP-formaat en de import van gecomprimeerde bestanden met bestandsformaat STO worden ondersteund. De importfunctie heeft twee gestructureerde variabelen, die diverse globale en kanaalspecifieke informatie bevatten en die gebruikt kunnen worden voor de verdere analyse van meetgegevens in MATLAB.

Bij zeer grote bestanden kan MATLAB nu ook het gecomprimeerde bestand importeren dat door MGCplus gemaakt is. De activiteit van elk kanaal wordt samengevat in door de gebruiker te specificeren secties. Een selectie van deze secties kan worden gebruikt om de originele data voor deze secties uit het (zeer grote) bestand te importeren. Voor meetdata van kanalen met verschillende bemonsteringsfrequenties kan een ander M-bestand worden gebruikt voor visualisatie van de data met markering van de secties die op de hogere bemonsteringssnelheid zijn bemeten.

Bestaande gebruikers van Matlab kunnen de nieuwe functie als M-bestand van http://www.hbm.com downloaden.


---

Meer informatie over HBM is te vinden op www.hbm.com. U kunt ook contact opnemen met Peter van Spaandonk, telefoon: (0031) 0344-673434 of per e-mail: info@bnl.hbm.com.

Over HBM
Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) is al vijftig jaar lang één van de toonaangevende aanbieders van weeg-, meet- en testapparatuur. HBM levert complete oplossingen -van sensor tot software- voor zowel industriële als laboratoriumtoepassingen. De apparatuur wordt onder meer gebruikt door onderzoeksinstituten, in de automotive-, metaal- en procesindustrie, de machine-, vliegtuig- en scheepsbouw, in de offshore en de agrarische sector. HBM biedt werk aan 1.500 mensen. Het hoofdkantoor van HBM is gevestigd in Darmstadt. De R&D- en productievestigingen bevinden zich in Darmstadt, Marlborough (VS) en Suzhou (China). Daarnaast heeft HBM 24 eigen vestigingen in Europa, Amerika en Azië en verkooppartners in nog eens 40 landen. HBM is een volledige dochter van Spectris plc, dat zich volledig heeft toegelegd op elektronische test- en meetapparatuur.