Ingezonden persbericht


Eerste Belinea TFT-monitor in breedbeeldformaat

Aantrekkelijke presentatie geen probleem met stijlvolle 20-inch monitor

Etten-Leur, 31 oktober 2005 - MAXDATA introduceert de Belinea 10 20 35 W, de eerste Belinea-monitor in breedbeeldformaat. De nieuwe Belinea heeft een stijlvol, elegant ontwerp en past daarmee perfect in de D&I-serie: Design and Innovation by Belinea. De 20-inch breedbeeldmonitor is een uitkomst voor ontwerpers, CAD/CAM-specialisten, DTP'ers en andere gebruikers die verschillende toepassingen tegelijk op het beeldscherm willen weergeven. De combinatie van stijlvol design met breedbeeldformaat maakt de monitor bovendien uitermate geschikt voor gebruik bij presentaties.

Door het breedbeeldformaat zijn websites of omvangrijke tabellen beter weer te geven en te bewerken. Schuiven met het beeld is niet nodig en het bewerken en bekijken van bredere filmbeelden is makkelijker. Naast het praktische formaat biedt de Belinea 10 20 35 W diverse andere eigenschappen, zoals een responstijd van slechts 8 ms, geïntegreerde luidsprekers en een DVI-aansluiting. Hierdoor is de monitor ideaal voor multimediatoepassingen, zoals het geven van bedrijfspresentaties of het bekijken van digitale videofragmenten.

Via de geïntegreerde USB-aansluitingen zijn maar liefst vier apparaten, zoals een digitale camera of een groot presentatiescherm, probleemloos aan te sluiten. Het Premium MVA-paneel maakt een brede kijkhoek mogelijk van 178 graden horizontaal en verticaal. Hierdoor kunnen gebruikers het beeldscherm vanuit verschillende posities bekijken en blijft de beeldkwaliteit uitstekend. De hoge resolutie (1680 x 1050 pixels) zorgt voor een zeer scherpe beeldweergave.

De Belinea 10 20 35 W heeft een aantrekkelijke vormgeving. Net als de andere beeldschermen uit de D&I-serie kenmerken strakke lijnen en aandacht voor details het ontwerp, in combinatie met geavanceerde technologie. Naast de Belinea 10 20 35 W met het unieke breedbeeldformaat bestaat de D&I-serie uit nog twee andere modellen: de 17-inch Belinea 10 17 20 en de 19-inch Belinea 10 19 25.

De Belinea 10 20 35 W is vanaf eind oktober 2005 verkrijgbaar bij geautoriseerde MAXDATA Belinea-dealers. De verkoopadviesprijs bedraagt 629 euro (inclusief BTW).

Technische gegevens

- 20,1-inch breedbeeldformaat (51,05 cm)

- Premium MVA-paneel

- Helderheid 300 cd/m2

- Contrast 800:1

- Kijkhoek (CR>10:1): 178°/178°

MAXDATA levert de monitor met drie jaar omruilgarantie, inclusief alle onderdelen (ook beeldscherm en achtergrondverlichting).

###

MAXDATA
MAXDATA heeft zich sinds de oprichting in 1987 ontwikkeld tot een vooraanstaande producent van hardware. Het bedrijf biedt complete hardwareoplossingen aan bedrijven op basis van een Built-to-Order-concept. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs. MAXDATA heeft 1.300 medewerkers in negen vestigingen. Naast het hoofdkantoor in Duitsland heeft MAXDATA vestigingen in Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa.

Meer informatie is te vinden op www.maxdata.com.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:
MAXDATA Benelux B.V.
Tony Oerlemans
Tel.: 076 - 50 39 233
E-mail: tony.oerlemans@maxdata.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Sabine Lakerveld
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: maxdata@lvtpr.nl