Ingezonden persbericht

31 oktober start sms actie voor slachtoffers aardbeving

Sms steun Pakistan naar 4414, kosten 1.50 Euro. De opbrengst gaat naar giro800800

HAARLEM, 20051031 -- Hoe kunnen jongeren de slachtoffers van de aardbeving steunen? Studiekeuzemagazine Your Out start een sms actie ten gunste van giro800800. Eigen initiatief? Meld je aan op www.yourout.nl om landelijke bekendheid aan je actie te geven. Pakistan, India en Afghanistan werden op 8 oktober 2005 getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.6 op de Schaal van Richter. Het dodental staat inmiddels op 54.000 mensen. De verwachting is dat het aantal doden nog zal oplopen. 3,3 miljoen mensen zijn dakloos en hebben door de aardbeving geen toegang tot basisvoorzieningen. Vele gewonden hebben nog geen medische zorg gehad. (bron:www.giro800800.nl)


Hoe het werkt
Sms steun pakistan naar 4414, de opbrengst gaat naar giro800800. Nadat de verzender het bericht verzonden heeft zal hij een "bedankt" SMS ontvangen. Voor dit bericht zal de verzender een bedrag van 1,50 Euro via zijn mobiele abonnement afrekenen. De opbrengst, na aftrek van de kosten die door de mobiele providers doorberekend worden, zal aan giro800800 overgemaakt worden.

Eigen initiatief
Heb jij ook een leuke, inventieve of succesvolle actie ten behoeve van de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan, India en Afghanistan? Meld je dan nu aan op www.yourout.nl om bekendheid te geven aan je actie. Wie weet kan je zo ook andere jongeren inspireren iets te doen voor de slachtoffers van de aardbeving.

Betrokkenheid
Volgens Ivo Gorris, uitgever van Your Out Magazine, zijn veel jongeren maatschappelijk betrokken en zeer inventief. Velen willen graag iets doen om de slachtoffers te steunen, een smsje sturen is natuurlijk een laagdrempelige manier om wat te geven.
Ook hebben veel jongeren hun eigen hulpactie gestart; collecteren, iets verkopen, initiatieven te over. Om deze acties een steuntje in de rug te geven plaatst Your Out graag een bericht op www.yourout.nl.
Ingezonden persbericht