Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


31 oktober 2005


Zutphen - Man beroofd van groot geldbedrag


Een 40-jarige Zutphenaar werd op maandag (31-10) beroofd van een groot geldbedrag. De man liep rond 06.35 uur op het Stokebrand, nabij de Harrenbergweg, met een aanzienlijk geldbedrag van zijn werkgever op weg naar het werk. Opeens verscheen een voor hem onbekende man die hem bedreigde met een vuurwapen en eiste geld van het slachtoffer. Vervolgens rende de onbekende met het geld weg. Signalement van de overvaller: man met zuid-europees uiterlijk, ong. 30 jaar, lengte plm. 1.75 m, kort zwart achterover gekamd haar, droeg een donkere jas. De gewaarschuwde politie heeft direct in de omgeving naar de overvaller gezocht. Andere agenten hebben de plaats van de overval met lint afgezet en met een speurhond de omgeving uitgekamd. Vervolgens is er een buurtonderzoek gestart en de politie verzoekt mensen die iets opmerkelijks hebben gezien, dat in verband met de overval kan worden gebracht, te reageren via telefoon-nummer 0900 8844.


Lochem / Laren - Drankrijders betrapt

Een 42-jarige automobilist uit Vorden bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De controle vond plaats op zondag (30-10) rond 17.30 uur op de Ploegdijk te Lochem. De man blies een promillage van 0,87 en kreeg een boete.
Een 67-jarige automobilist uit Barneveld onderging een zelfde lot bij een politiecontrole op zondag (30-10) rond 20.10 uur op de Deventerweg in Laren alwaar hij een promillage van 0,98 blies.


Zutphen - Inbraak school

In een school aan Het Zwanevlot werd op zondag (30-10) in de middag-/avonduren ingebroken. Er werden meerdere ruiten vernield. Door middel van handreiking werden door de ontstane opening twee geluidsboxen van het merk Techsolo ontvreemd.


Eerbeek - Auto's beschadigd

Aan de Groeneweg werden in de nacht van zaterdag op zondag (29/30-10) door onbekenden twee auto's verplaatst en vernielingen aangericht bij twee andere auto's.
De vernielingen bestonden uit deuken aan beide zijkanten van de auto alsmede het verbranden van de dop van de trekhaak.


Terwolde - Bestuurders op dijk in de fout

Naar aanleiding van klachten over de te hoge snelheid van verkeersdeelnemers op de Bandijk heeft de politie op zondagmiddag (30-10) een controle met de lasergun uitgevoerd. Vijf bestuurders werden geverbaliseerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km per uur op een traject waar 60 km per uur is toegestaan.


Eerbeek - brandstichting in muziektent

De brandweer heeft zondagochtend een brand geblust bij de muziektent aan 't Hungeling. Rond 02.50 werd de brand gemeld en bij de komst van de brandweer bleken er een aantal plastic kuipstoeltjes in brand te staan. Het vuur was snel onder controle. De benadeelde zal vandaag aangifte op het politiebureau doen en inmiddels is wel gebleken dat zich kort voor de brand een groep jongeren in het centrum heeft opgehouden. Ze zijn met veel lawaai vertrokken en de politie neemt deze informatie mee in het onderzoek. Mensen die bijzonderheden weten over het gebeurde worden verzocht te bellen met de politie Eerbeek (0900 - 8844)

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --