Ingezonden persbericht


Persbericht

COMPUWARE INTRODUCEERT OPLOSSINGEN VOOR BESCHERMING PRIVACYGEVOELIGE BEDRIJFSGEGVENS

Amsterdam, 31 oktober 2005 - Compuware introduceert een veelomvattende methode voor het beschermen van privacygevoelige gegevens bij het testen van software. Hiermee beschermt Compuware gevoelige klantinformatie en voorkomt dat de reputatie van bedrijven schade oploopt of dat zij worden aangeklaagd voor het incorrect behandelen van data. Bij het testen van applicaties wordt namelijk in vele gevallen klantendata gebruikt die niet op de juiste manier wordt beschermd. Met name in het geval van offshoring kunnen hierdoor problemen ontstaan. Om grondig te kunnen testen, moeten echte gegevens van klanten, partners en toeleveranciers worden gebruikt. In veel offshoringslanden bestaat echter nog niet voldoende regelgeving voor privacy. Het testen van toepassingen kan hierdoor privacyproblemen opleveren.

Volgens onderzoeksbureau Hurwitz & Associates is het beschermen van de privacy van persoonlijke informatie met name een lastige klus in testomgevingen. De reden hiervoor is dat één oplossing voor databescherming vaak niet functioneert op allerlei verschillende applicaties. Gartner geeft aan dat er met name problemen ontstaan als de IT-organisatie niet in staat is database administrators, softwaretesters en productiemedewerkers te laten samenwerken tijdens het testproces. Compuware voorkomt deze knelpunten met een aanpak die bestaat uit een implementatiemethodologie, een verbeterde versie van Compuware's File-AID productlijn en service professionals met uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van implementatieprocessen.

Compuware-aanpak
De implementatiemethodologie integreert het beheren van de datavoorbereiding en de initiatieven voor dataprivacy door de gehele organisatie. Deze integratie maakt het mogelijk taken en resources te plannen en biedt hulp voor projectmanagement. De nieuwe versie van Compuware File-AID biedt onder andere een geautomatiseerde dataprivacymanager, voorzieningen voor het uitvoeren van audits en verbeterde mogelijkheden om gegevens onherkenbaar te maken. Door de methodologie hiermee te combineren, wordt voorzien in een centrale repository voor het opslaan en documenteren van alle informatie die is verzameld gedurende fasen van het proces. Op het moment dat dit proces is voltooid, beschikt de IT-afdeling over gevalideerde en ontraceerbare data die voldoen aan de eisen van de te testen applicatie. De Compuware File-AID-oplossingen voorzien in oplossingen voor zowel mainframe als gedistribueerde platformen. Gebruikers kunnen hiermee de data-integriteit tussen applicaties behouden, de kosten van gereglementeerde compliance verlagen en de risico's en aansprakelijkheid van dataprivacy minimaliseren.

Compuware Nederland
Compuware is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het verbeteren van de besturing van IT-organisaties en onderdelen daarvan, zoals IT Governance, en het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke softwareleveranciers. De aandelen van Compuware staan genoteerd aan de NASDAQ. In Amsterdam werken ruim 300 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. Hier worden Compuware's OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken de ontwikkelaars in Amsterdam aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl.

# # #

Perscontact:
Berith Behrens-Selling
PR Manager Compuware
020-311 88 16
mailto:berith.selling@nl.compuware.com

Rianne van der Sar
Edelman
023 554 20 30
mailto:Rianne.vandersar@edelman.com

Compuware, Compuware Application Reliability Solution, CARS, NearShore Development Center, OptimalJ en Vantage zijn geregistreerde merknamen van Compuware Corporation. Alle overige product- en merknamen zijn geregistreerde merknamen van hun respectievelijke eigenaars.