Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


31 oktober 2005


Ermelo - Automobiliste zwaar gewond

Een 26-jarige automobiliste uit Putten raakte op zaterdag (29-10) rond 02.00 uur zwaar gewond bij een verkeersongeval op de A28. Door onbekende oorzaak reed de vrouw in volle vaart tegen de achterzijde van een vrachtauto op de rechter rijbaan, bestuurd door een
27-jarige man uit Oud Gastel. De vrouw raakte bekneld in de auto die vrijwel meteen vlam vatte. Door snel handelen van politie en ambulancepersoneel werd de vrouw uit de brandende auto gered. Ze werd met ernstig hoofdletsel per ambulance, onder begeleiding van de politie, overgebracht naar het ziekenhuis in Utrecht. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. In verband met het ongeval kon de rijbaan pas na enige uren worden vrijgegeven voor het doorgaande verkeer.

't Harde - Fietsster gewond
Een 50-jarige automobilist uit 't Harde kon een 9-jarige plaatsgenootje niet meer ontwijken toen ze opeens vanuit een uitrit de rijbaan opreed. Het ongeval gebeurde op zondag (30-10) rond 14.25 uur op de Bazaltstraat. Het meisje werd met oa schaafwonden en een pijnlijke nek voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten beschadigd.


Vaassen - Vier jongelui betrapt bij diefstal fiets

De politie heeft op maandag (31-10) rond 01.00 uur vier jongemannen (17-26 jaar) uit Epe, Vaassen en Hilversum aangehouden onder verdenking van diefstal van een fiets. De fiets was net gestolen aan de Dorpsstraat waarna het viertal werd aangetroffen in een nabij gelegen schuur. De politie is een onderzoek gestart naar de betrokkenheid van alle personen bij deze diefstal.


Vaassen - Overlast schoolplein - 12 jongelui bekeurd

De politie heeft zondagavond (30/10) aan 11 jongeren uit Vaassen en 1 uit Oldebroek een boete van E 65,- uitgereikt omdat ze zich op het verboden terrein van het schoolplein aan de Boxhofstede bevonden. Voor de omgeving geeft hun aanwezigheid daar overlast. De politie heeft al langere tijd het beleid om tegen de jongelui op het schoolplein op te treden. De controles worden ook de komende tijd uitgevoerd.


Heerde / Hattem - Politie controleert

De politie van het team Heerde/Hattem zal in de maand november extra controles uitvoeren op de fietsverlichting, de snelheid en het gebruik van de gordels.
De controles vinden plaats in zowel Heerde, Wapenveld als Hattem.
Het gordelgebruik zal met name gecontroleerd worden in de buurt van basisscholen omdat bij herhaling blijkt dat ouders hun kinderen niet op de juiste wijze in hun auto vervoeren. Voor de juiste regels kan men zoeken op internet via www.politie.nl (vraagbaak).


Vaassen - winkel en fietsen in brand

Bij de toegangsdeur van een winkel aan de Kosterstraat in Vaassen is in de nacht van zondag op maandag brand gesticht. De eigenaar werd rond 04.00 uur gewaarschuwd en kon de beginnende brand zelf blussen. De schade bleef beperkt tot de inloopmat en de dorpel. Wel was er flinke rookschade in de zaak.
Korte tijd later werd die nacht een brand gemeld in de fietsenstalling bij de bushalte bij de kruising Laan van Fasna - Apeldoornseweg. Een viertal fietsen zijn door brand vernield. De politie heeft ook in dit geval aanwijzingen dat de brand is aangestoken en is een uitgebreid onderzoek gestart.
Bij het onderzoek worden ook de brandjes betrokken die in de nacht van vrijdag op zaterdag werden gesticht in een schuurtje aan de Boshofstede, de papiercontainer bij de sporthal aan de Koekoeksweg en de coniferen aan de Oldehofstede.
De politie roept de inwoners van Vaassen op om alert te zijn en bij onraad of brandjes onmiddellijk de politie te alarmeren.


Epe - Fietskijkdag

Het politieteam van Epe houdt zaterdag 5 november as een fietskijkdag bij het politiebureau aan de Heerderweg. Van 10.00 uur tot 10.30 uur kunnen gedupeerden die de afgelopen maanden hun fiets zijn kwijt geraakt, op het bureau komen kijken of hun tweewieler tussen de gevonden exemplaren staat. Wanneer hun fiets wordt aangetroffen wordt deze meegegeven.
Daarna, van 10.30 tot 11.00 uur kunnen gedupeerden die hun fiets niet hebben aangetroffen, een achtergebleven fiets kopen. De kopers dienen wel een aangiftebewijs te overleggen.
Alle aangetroffen fietsen, ook uit Vaassen, Emst en Oene worden op het bureau in Epe opgeslagen.


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --