Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


31 oktober 2005


APELDOORN - Lichtgewonde door botsing

Een 74-jarige fietser uit Apeldoorn raakte zondagmorgen (30/10) op de Laan van Spitsbergen gewond doordat hij tegen een verkeersbord botste. De man fietste over het voetpad omdat het fietspad opengebroken was. Hij zag rond 11.30 uur door de laagstaande zon het bord niet en reed er tegen aan. De man kwam te vallen en liep enkele snijwonden op. Een ambulance vervoerde hem voor behandeling naar het Lukasziekenhuis.


APELDOORN - Dronken vandaal gepakt na vernieling auto

Een 34-jarige dronken Apeldoorner heeft zondagavond (30/10) op het Korianderplein een auto met een mes bekrast. Getuigen meldden rond 20.35 uur de politie dat een dronken man een auto bekrast zou hebben. De politie hield aan de hand van een goed signalement de man later op de Kalmoesstraat aan. Hij was in het bezit van twee messen en de politie trof een rode personenauto aan die over de hele zijkant was bekrast. Het hondje van de verdachte was eerder op de Mheenlaan bijna door een auto overreden en de dronken man dacht dat de auto die hij had beschadigd de auto van deze dader was. De politie maakte proces-verbaal op.


APELDOORN - Brandstichting in containers

Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag (31/10) twee afvalcontainers bij een pand aan de 1e Wormenseweg in brand gestoken. Brandweer en politie kregen maandagmorgen vroeg rond 03.25 melding dat de inhoud van de containers in brand stond. Bij aankomst van de politie had de brandweer beide container al geblust. Er bleef niet veel van over. Onderzoek wees uit dat de containers in brand waren gestoken. De politie is op zoek naar de daders.

Einde berichten

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --