Politie Zeeland


---


Z-7027-2005 Valkparkieten weggenomen

Tussen zaterdag 19.00 uur en zondag 12.00 uur zijn twee valkparkieten weggenomen uit een voliere bij een woning aan de Poolster in Oostburg.
Toen de eigenaar omstreeks 12.00 uur op zondag terug kwam bij zijn woning bleek het deurtje van de voliere open te staan. Hij trof twee vogels in zijn tuin aan en er bleken er twee te zijn weggenomen. De waarde van de vogels bedraagt enkele tientallen euro's.

Trampoline vernield

Ook in Oostburg, op de Orion, gebeurde tussen zaterdag 20.00 uur en zondag 08.30 uur iets vervelends. In de tuin van een woning aan voornoemde straat werd een trampoline vernield. De trampoline is voor een groot gedeelte doorgesneden. De schade bedraagt enkele tientallen euro's.


W-7028-2005 Diefstal uit bedrijf

In een loods aan de Poortersweg in Vlissingen is ingebroken tussen 21.00 uur zondagavond en 08.00 uur maandagmorgen.
Uit de loods is een geldbedrag van ruim duizend euro weggenomen. De dader(s) is/zijn het pand binnengekomen door een slot te forceren.


Z-7029-2005 Inbraak in bouwkeet

In Hoofdplaat is tussen vrijdag 16.00 uur en maandag 07.20 uur ingebroken in een bouwkeet die geplaats was op de Magereind.
Uit een van de bouwketen werd een fax weggenomen. Ook werden er diverse vernielingen aangericht. Een schadebedrag is niet bekend.


O-7030-2005 Inbraak in woning

Tussen gisteravond 23.55 uur en vanmorgen 08.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Kruisbessenstraat in Krabbendijke.
Uit de woning zijn twee gsm's weggenomen en een laptop. Ook is de personenauto, een Audi A4 in de kleur blauw en voorzien van het kenteken 69-PG-KL, vanaf de oprit meegenomen. Door een van de sloten van de woning te forceren heeft/hebben de dader(s) toegang gekregen tot de woning.


O-7031-2005 Inbraak in bedrijf

Tussen zaterdag 19.50 uur en maandag 06.20 uur werd er ingebroken in een bedrijf aan de Middenweg in Kapelle.
In het bedrijf werden diverse vernielingen aangericht en er werden diverse stuks gereedschap weggenomen (waaronder lastrafo's en freesmachines) De waarde van de weggenomen goederen bedraagt enkele duizenden euro's.


Z-7032-2005 Verkeersongeval

In Breskens, op de Oude Rijksweg, heeft gistermiddag rond 15.53 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een brommobiel en een personenauto.
De bestuurder van de brommobiel, een 101-jarige man uit de gemeente Terneuzen, verminderde te laat snelheid voor een bocht. Hierdoor kwam hij op de verkeerde rijstrook terecht. Hier reed hem juist een 51-jarige vrouw uit de gemeente Sluis tegemoet. Beiden kwamen frontaal met elkaar in botsing. De man liep door het ongeluk een lichte verwonding aan het hoofd op. Er wordt technisch onderzoek op het brommobiel verricht, omdat mogelijk de remmen van het voertuig niet werkten op het moment van de aanrijding.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.

Politie Zeeland