Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


31 oktober 2005


Vaassen - winkel en fietsen in brand

Bij de toegangsdeur van een winkel aan de Kosterstraat in Vaassen is in de nacht van zaterdag op zondag (30/10) brand gesticht.
De eigenaar werd rond 04.00 uur gewaarschuwd en kon de beginnende brand zelf blussen. De schade bleef beperkt tot de inloopmat en de dorpel. Wel was er flinke rookschade in de zaak.
Korte tijd later rond 04.40 uur, werd die nacht een brand gemeld in de fietsenstalling bij de bushalte bij de kruising Laan van Fasna - Apeldoornseweg. Een viertal fietsen zijn door brand vernield. De politie heeft ook in dit geval aanwijzingen dat de brand is aangestoken en is een uitgebreid onderzoek gestart.
Bij het onderzoek worden ook de brandjes betrokken die in de nacht van vrijdag op zaterdag werden gesticht in een schuurtje aan de Boshofstede, de papiercontainer bij de sporthal aan de Koekoeksweg en de coniferen aan de Oldehofstede.
De politie roept de inwoners van Vaassen op om alert te zijn en bij onraad of brandjes onmiddellijk de politie te alarmeren. Getuigen en anderen die iets over de brandjes weten te melden, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Epe via 0900-8844.


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --