Politie Zeeland


---


Z-7033-2005 Verkeersongeval met letsel

In Sluis, op de Hogeweg, heeft gisteravond rond 19.06 uur een aanrijding plaatsgevonden waarbij twee personen naar het ziekenhuis zijn vervoerd met nekklachten.
Een 41-jarige man uit de gemeente Sluis reed, met nog drie inzittenden, over de Hogeweg. Op een gegeven moment kwam een tegenligger aangereden die zijn "groot licht" niet dimde voor de man uit Sluis. Hierdoor raakte hij verblind en reed de sloot in. (Nadat hij ook nog een boom omver had gereden.) De auto die het ongeluk veroorzaakte is doorgereden. De auto uit Sluis is weggesleept door een takelbedrijf.
Een slachtoffer dat naar het ziekenhuis vervoerd is betreft een 15-jarige meisje uit het Belgische Heist. Over het andere slachtoffer is (nog) niets bekend.


O-7034-2005 Diefstal uit woning

In de Kruisbessenstraat in Krabbendijke is tussen 05.00 en 06.00 uur ingebroken in een woning.
In de woning is een hoop rotzooi achtergelaten door de dader(s) en er is veel doorzocht. Er is nog niet bekend wat er exact is weggenomen. De politie gaat sporenonderzoek doen.


W-7035-2005 Aanrijding

In Vlissingen, op de Mercuriusweg, heeft vanmorgen rond 11.47 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een vrachtwagenchauffeur (29 jaar, en afkomstig uit Nijkerk) sloeg linksaf de President Rooseveltlaan in (vanaf de Mercuriusweg) en gebruikte hierbij de gehele rijbaan, omdat hij anders de bocht niet kon maken. Een 63-jarige Vlissingse automobilist kwam vanuit de President Rooseveltlaan en wilde linksaf de Mercuriusweg inrijden. Hij liet de vrachtwagen niet voorgaan en reed tegen de aanhanger aan. Beide voertuigen beschadigden door de manoeuvre.


Z-7036-2005 Aanrijding met letsel

In Terneuzen, op de Willem de Zwijgerlaan, heeft vanmiddag rond 14.03 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een 8-jarige meisje uit Terneuzen wilde, met haar fiets aan de hand, een voetgangersoversteekplaats oversteken. Zij werd hierbij aangereden door de 24-jarige Terneuzense bestuurster van een personenauto. Het meisje is naar het ziekenhuis vervoerd met pijn in haar been, arm en mond. Het exacte letsel is niet bekend. De auto raakte dusdanig beschadigd dat hij moest worden weggesleept.
Tegen de 24-jarige automobiliste wordt proces-verbaal opgemaakt.


Z-7037-2005 Poging inbraak in auto

In de Leeghwaterstraat in Hulst is in de nacht van vrijdag op zaterdag (tussen 01.00 en 10.00 uur) geprobeerd in te breken in een geparkeerde auto.
Van de auto werden twee ruiten ingeslagen. Mogelijk zijn de daders gestoord bij hun inbraakpoging. Uit de auto is niets weggenomen.


Z-7038-2005 Auto bekrast

In de Moerschansstraat in Hulst is een geparkeerde personenauto bekrast.
Met een scherp voorwerp is in de lak van de auto gekrast. Een schadebedrag is niet bekend. De vernieling heeft plaatsgevonden tussen zaterdag 12.00 uur en maandag 09.00 uur.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.