Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KUNST EN CULTUUR / MUZIEK/ MEDIA / LITERATUUR

SAMENWERKING TUSSEN RADIOZENDER KINK FM, JONGERENMAGAZINE SPUNK EN DICHTER DANIËL DEE

Hilversum, 31 oktober 2005.

Radiozender Kink FM en online jongerenmagazine Spunk gaan samenwerken. In Oeverloos, het interviewprogramma van Kink FM, is vanaf 6 november iedere zondag een column van een Spunkmedewerker te horen. Ook dichter Daniël Dee levert vanaf die dag een vaste bijdrage aan het programma: hij leidt Oeverloos in met een gedicht over de gast van die dag.

Spunk (www.spunk.nl) is een volwassen magazine voor jongeren, samengesteld door een team jonge makers. Iedere zaterdag verzorgt Spunk een eigen rubriek in NRC/Handelsblad. Het afgelopen jaar debuteerden vijf Spunkschrijvers met een boek. Tot de Spunkmedewerkers die voortaan op regelmatige basis in Oeverloos te horen zullen zijn, behoren:


- Renske de Greef (21)
Van De Greefs verzamelde columns Lust zijn inmiddels 14.000 exemplaren verkocht. Samen met Jan Hoek schreef ze het eerder dit jaar verschenen boek Ja/Nee. De Greef heeft columns in De Morgen, Onze Wereld en Playboy. Op 1 december verschijnt haar nieuwe boek Seks in Afrika over de seksuele moraal in Afrika. Hiervoor reisde ze af naar Mali, Malawi, Kenia en Uganda.
- Wiegertje Postma (18)
Studeert nu Taal en cultuurwetenschappen in Utrecht, maar komt oorspronkelijk uit Epe. Haar columns kenmerken zich door een romantische plattelandsverwondering en een scherp oog voor detail. Ze werkt op dit moment aan haar debuutroman.
- Raoul de Jong (21)
Debuteerde afgelopen voorjaar met zijn roman Het leven is verschrikkulluk!. Voor zijn verzamelde Afrika-columns met de titel Stinknegers ontvangt hij 16 november de Dick Scherpenzeelprijs. Woont op dit moment in New York in een poging daar een beroemd fotomodel te worden. In Oeverloos zal hij columns voordragen over dat leven. Later zullen deze verschijnen in een nieuw boek.
- Hadjar Benmiloud (15)
Hadjar is de jongste femme fatale van Nederland. Ze stuitert door de wereld met behulp van veel Gauloises, Ritalin en aandacht. Ze houdt zich voornamelijk bezig met het bekijken van zichzelf in weerspiegelende oppervlakken.Hadjar is een van Spunks nieuwste aanwinsten en schrijft nu zo'n twee maanden voor Spunk.


- Oscar Kocken (21)
Oscar schrijft sinds enige tijd op Spunk met veel zelfspot en zeer succesvol een columnreeks over zijn zoektocht naar "De Ware". Bijna alle literaire uitgevers dingen naar zijn gunsten. Oscar is afgestudeerd theaterwetenschapper, is programmeur van WOOF!, een maandelijks podium voor jonge kunstenaars en artiesten in het Amsterdamse Rozentheater en schrijft ook voor het theatertijdschrift De Theatermaker.

De andere vaste nieuwe medewerker van Oeverloos is Daniël Dee. Van Dee (30) verschenen de afgelopen jaren gedichten in diverse literaire tijdschriften en bloemlezingen (waaronder De Dikke Komrij), dit jaar gevolgd door de dichtbundel Vierendeel (uitgeverij De Geus). Jules Deelder oordeelde daarover: "Er zijn genoeg meelopers en na-apers, maar Daniël Dee beschouw ik als een waardige opvolger." Dee zal Oeverloos voortaan openen met een speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht over de gast van die middag. Twee uur later sluit Rick de Leeuw - net als Dee en de schrijvers van Spunk in het verleden zelf te gast in het programma - de uitzending af met een gedicht. Onlangs verscheen van De Leeuw de tweede dichtbundel halverwege.

In Oeverloos ontvangt Leon Verdonschot (verslaggever van Nieuwe Revu en schrijver van de onlangs verschenen journalistieke verhalenbundel Hart tegen Hart) wekelijks een gast uit de popmuziek, politiek, literatuur of het cabaret. Het programma wordt live uitgezonden vanuit de Kink FM-studio in Hilversum, van 12 tot 14 uur.

Kink FM zendt 24 uur per dag alternatieve popmuziek uit. De zender is in heel Nederland via de kabel, internet en satelliet (digitaal) te beluisteren. Check http://www.kinkfm.com voor kabelfrequenties of bel 0900-3001900.Ingezonden persbericht