Bijzondere lunch voor het gehandicapte kind

Nsgk

http://www.nsgk.nl

Bijzondere lunch voor het gehandicapte kind in restaurant Fifteen

Bekende Nederlanders, onder wie Annemarie Postma, Tanja Jess en Olaf Lindenbergh, beschilderen 9 november collectebussen voor het goede doel

Amsterdam, 26 oktober 2005 De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) organiseert woensdag 9 november een speciale lunch in Fifteen, het bekende restaurant van Jamie Oliver in Amsterdam. Voor deze middag wordt de lunch speciaal samengesteld, gekookt en geserveerd door jongeren met een handicap onder begeleiding van professionele restaurateurs. De lunch is het startsein voor de nationale NSGK-collecteweek.

De gasten, waaronder vele bekende Nederlanders, gaan niet alleen genieten van fantastisch eten en een informele sfeer, maar ook creatief aan de slag met het beschilderen van collectebussen. Dit gebeurt onder aanmoediging en met deelname van onder anderen Annemarie Postma en Tanja Jess. Kunstenaar Casper Faassen, bekend van het Leidse Rembrandt-festival, zal de kunstzinnige uitingen in goede banen leiden. De beschilderde collectebussen worden ingezet tijdens de nationale NSGK-collecteweek.

Dit jaar wordt de NSGK-collecteweek gehouden van 14 tot en met 19 november. De stichting wil het succes van vorig jaar overtreffen en vraagt aandacht voor de duizenden vrijwilligers die met de collectebus voor gehandicapte kinderen in Nederland langs de deuren gaan. De NSGK is dan ook blij met de hulp en aandacht van vele prominenten uit de wereld van sport, kunst, entertainment en media.

Over de NSGK
De NSGK ontwikkelt en ondersteunt al 55 jaar initiatieven voor kinderen en jongeren met een handicap, met name op het gebied van wonen, werken en vrije tijd. De NSGK helpt kinderen en jongeren in Nederland, met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke handicap of met een chronische ziekte. Zodat zij met hun beperking toch volwaardig kunnen leven.
Meer informatie NSGK Lunch Meer informatie NSGK: www.nsgk.nl Corien Niezing/Lidewij in't Veld Meer informatie Fifteen: www.fifteen.nl E: cniezing@gci.nl/ lintveld@gci.nl
T: 020 676 8666
M: 06 53 41 53 46/ 06 24 60 42 94