Gemeente Nijmegen

Raadsvergaderingen live te volgen

De raadsvergaderingen van woensdag 9 november en dinsdag 15 november aanstaande zijn live via www.nijmegen.nl en het televisiekanaal TV Nijmegen te volgen. De live- uitzendingen zijn een proef. Als er veel animo is, overweegt de gemeente in het vervolg alle vergaderingen via internet en televisie uit te zenden.

Op internet is ook achtergrondinformatie in beeld van het raadslid of collegelid dat aan het woord is zoals zijn/haar naam, partij en e-mailadres. De livebeelden zijn gekoppeld aan de agenda zodat precies te volgen is welk onderwerp wanneer behandeld wordt. Bezoekers hebben op de website ook de mogelijkheid hun mening over de live-raadsvergaderingen te geven. Na afloop van de raadsvergaderingen worden de video-opnames in stukken geknipt en kunnen belangstellenden op spreker, datum of onderwerp informatie zoeken. Dit archief is zes maanden beschikbaar.

De gemeenteraad behandelt tijdens de vergaderingen de gemeentebegroting. De vergadering van 9 november duurt van 16.00 tot 23.00 uur met een pauze van 18.00 tot 19.30 uur. De vergadering van 15 november duurt van 19.30 tot 23.00 uur.

De raad wil met de live-uitzendingen de raadsvergaderingen voor iedereen toegankelijk maken.