PvdA Evert Vermeer Stichting


Details

Wat Debat: Stop HIV/Aids in Afrika
Datum 09 november 2005
Tijdstip 20:00 t/m 21:30
Waar Trianon, Utrecht
Info
Op woensdag 9 november 2005 organiseren het PvdA Internationaal Secretariaat en de Evert Vermeer Stichting een debat over HIV/Aids in Afrika. Deze ziekte vormt een grote bedreiging voor de bevolking op het Afrikaanse continent. De centrale vraag tijdens deze debatavond is: welke rol kunnen westerse landen spelen bij het vinden van oplossingen? Met Peter van Rooijen (directeur Stop Aids Now!), Marije Laffeber (Internationaal secretaris PvdA) en de PvdA-Tweede Kamerleden Bert Koenders en Khadija Arib.
Omschrijving

In sommige Afrikaanse landen is al ruim 30% van de bevolking slachtoffer geworden van HIV/Aids. Met name de jongere generaties worden getroffen. In een land als Malawi zijn er dorpen waar alleen nog weeskinderen en oude van dagen wonen, omdat de generaties er tussenin gestorven zijn aan Aids. Het wegvallen van deze productieve generatie heeft desastreuze gevolgen, niet alleen voor de bevolkingssamenstelling, maar ook voor de economische ontwikkeling in Afrika.

Aanmelden:
Bent u van plan deel te nemen? Dan is het prettig als u zich even aanmeldt via de telefonische reserveerlijn van de PvdA: 020-55 12 295. Voor aanmelding heeft u het nummer van deze bijeenkomst nodig: 5329. Houd ook uw relatienummer en postcode bij de hand.

Geen lid? Geen punt. Niet leden kunnen zich aanmelden door een e-mailtje te sturen naar: is@pvda.nl o.v.v. 9 november.