Gemeente Venlo


Themabijeenkomst gemeenteraad Venlo

Raadsleden in gesprek met jongerenwerkers

Op woensdag 9 november a.s. is er een themabijeenkomst van en voor de gemeenteraad, met als thema 'Overlast en jongeren'.

De bijeenkomst is openbaar en zal plaatsvinden in het Jeugd- en Jongerencentrum Ald WeishĂ´es aan de Grote Kerkstraat 31 in Venlo. Het programma begint om 19.00 uur en is om ongeveer 21.30 uur afgelopen.

Programma

De gemeenteraadsleden willen graag meer inzicht in wat er zich afspeelt in het jongerenwerk: wat leeft er in het maatschappelijke veld, hoe werken de verschillende organisaties daar samen, hoe communiceert men met 'overlastgevers' en 'overlastondervinders'?

Het programma is interactief. Eerst wordt een concrete maar fictieve casus uitgebeeld door een toneelgroep en deze wordt toegelicht door enkele mensen uit het werkveld. Op basis hiervan gaan raadsleden en de mensen uit het jongerenwerk vervolgens in workshops met elkaar in gesprek.

Deelnemers

Voor deze avond zijn zowel raadsleden als diverse partners uit het veld uitgenodigd, zoals de politie, trajectbegeleiders, medewerkers van bureau jeugdzorg en mensen van het wijkgerichte jongerenwerk. Jongeren zelf zijn natuurlijk ook welkom om te participeren in het programma, al zijn zij niet de voornaamste doelgroep van de bijeenkomst.

Graag tot ziens op 9 november!