Gemeente Brummen


Forumbijeenkomsten
In de maand november
Op woensdag 9 november 2005 vindt het forum Samenleving plaats. Aanvang is 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Brummen. Onder andere de belastingvoorstellen voor het komende jaar, de tarievennota voor de sportaccommodaties, de locatiekeuze voor een sportzaal in de kern Brummen en het vraagstuk van een tweede kunstgrasveld voor Sportclub Brummen staan op de agenda. Verder wordt er gesproken over het beleid voor evenementenvergunningen, de eerste wijziging gemeenschappelijke regeling GGD Gelre-IJssel en het initiatiefvoorstel van de VVD-fractie om een taak aan de rekeningcommissie toe te voegen.

Op donderdag 10 november 2005 vindt het forum Ruimte plaats. Deze begint eveneens om 20.00 uur. De volgende vier inhoudelijke agendapunten staan op de agenda: het bouwplan Ringlaan 60a in Eerbeek, de conceptbegroting 2006 van de Regio Stedendriehoek, het jaarverslag over de welstand en de samenstelling van de welstandscommissie. Over het jaarsverslag van de welstand zal de heer Van Oorschot (rayonarchitect en lid van de welstandscommissie) een toelichting geven.

De beide forumbijeenkomsten beginnen overigens met een vragenuurtje. Zowel insprekers als raadsleden krijgen gelegenheid vragen te stellen aan de raad en het college. Insprekers worden als eerste in de gelegenheid gesteld hun inbreng te leveren, vervolgens de raadsleden. Wilt u gebruik maken van de mogelijkheid om in te spreken over een onderwerp of een inhoudelijke vraag te stellen? Dan kunt u dit melden aan de griffier van de raad. Dit kan via telefoonnummer (0575) 56 85 97 of mailadres griffie@brummen.nl. Ook kan het voor aanvang van de bijeenkomst bij de griffier worden aangegeven.

Het doel van de fora is het vergaren van informatie waardoor de vier politieke fracties hun standpunten kunnen vormen voor de besluitvormende raadsvergadering. Deze staat voor deze maand gepland op donderdagavond 24 november 2005.