CliniClowns Award voor groep 8 van Basisschool De Akker in Pesse

Cliniclowns nederland

Vandaag is voor de vierde keer de CliniClowns Award uitgereikt. Dit jaar ging de Award naar Groep 8 van Basisschool De Akker in Pesse. De CliniClowns Award is voor diegene die zich op een buitengewone manier heeft ingezet voor zieke of beperkte kinderen in Nederland. De uitreiking vond plaats op de Schutte's Bosschool in Enschede, een school voor langdurig zieke kinderen.

De drie genomineerden zijn voorgedragen door zieke kinderen uit heel Nederland. Een kinderjury van de Schutte's Bosschool heeft samen met een publieksstem van de overige aanwezige kinderen, bepaald wie de CliniClowns Award in ontvangst mocht nemen. De overige genomineerden waren een chauffeuse uit Heerhugowaard en een kinderarts uit Enschede.

Jarno van Eck nomineerde zijn klas, groep 8 van Basisschool De Akker in Pesse, omdat zij al vier jaar een enorme steun voor hem zijn. Jarno ligt regelmatig in het ziekenhuis en hij krijgt van zijn groep dan veel leuke dingen toegestuurd. Zijn groep zorgt er ook voor dat hij op de hoogte blijft van alles wat er op school gebeurt. Jarno vertelt: 'Ze doen nooit vervelend, komen voor me op als dat nodig is en betrekken me overal bij, ook buiten schooltijd.'

Tijdens een clownesk spektakel is de prijs overhandigd door de kinderjury aan drie klasgenootjes uit groep 8, Floris, Matthijs en Ellis. Het clownsorkest zette spontaan We are the Champions in om de feestvreugde compleet te maken. Ellis was blij dat zij de prijs hebben gewonnen, ze vertelt: 'Ik vond het zo spannend dat ik er vannacht bijna niet van heb geslapen!' De CliniClowns Award krijgt een mooi plekje in het klaslokaal van groep 8 uit Peese.

Winnaar in Aperitivo
Brenda Postma en Bjorn Kamphuis uit de kinderjury zijn op woensdag 9 november te gast bij Myrna Goossen (ambassadeur van Stichting CliniClowns Nederland) in haar middagprogramma Aperitivo. Aperitivo wordt uitgezonden rond 17.05 uur bij RTL4.

Week van de Rode Neus
Eén keer per jaar vraagt CliniClowns extra aandacht voor alle zieke kinderen In Nederland. CliniClowns organiseert daarom de Week van de Rode Neus in de week van 6 tot en met 12 november 2005. In deze week biedt CliniClowns extra afleiding en plezier aan zieke kinderen en zet hen op verrassende wijze eens extra in het zonnetje. Naast de CliniClowns Award doen we dat met opvallende activiteiten zoals de actie 'Kaart voor Kind', het Kindergala en de uitreiking van de Gouden Neus.

Stichting CliniClowns Nederland
CliniClowns Nederland biedt afleiding en plezier aan zoveel mogelijk kinderen die het moeilijk hebben door ziekte, trauma of handicap. De CliniClowns laten de kinderen weer even baas zijn over hun eigen situatie, laten ze gewoon weer even kind zijn. Ineens hoeft er niets en kan het alle kanten op, afhankelijk van wat het kind wil en kan. Op dit moment spelen bijna 60 CliniClowns in ruim 100 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Via Villa Neuzenroode.nl spelen de CliniClowns ook voor langdurig zieke kinderen die thuis worden verzorgd.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Noot voor de redactie