Llink


Rotterdam, 7 november 2005

- PERSBERICHT -

Het broeikaseffect: business as usual of werken aan de toekomst

LLiNK start documentaire over de opwarming van de aarde

ROTTERDAM Terwijl de wereldbevolking bijna dagelijks wordt opgezadeld met toenemend natuurgeweld, bediscussiëren wetenschappers nog altijd het broeikaseffect en blijft een structurele aanpak door 's werelds grootmachten uit. 9 November 2005 start LLiNK een nieuwe documentaire-serie over de gevolgen van de opwarming van de aarde. 'The Great Warming' onderzoekt oorzaak en gevolg van klimaatsverandering en presenteert oplossingen. De serie wordt gepresenteerd door Alanis Morissette en Keanu Reeves en is de opvolger van 'Late Lessons from Early Warnings'. LLiNK zendt 'The Great Warming' uit op 9, 16 en 23 november om 23.55 uur op Nederland 3.

In de eerste aflevering, 'De vingerafdruk van de mens' staat het onderzoek naar grote klimaatveranderingen in het verleden centraal en de effecten van die veranderingen op de leefomgeving van de mens. De kijker wordt meegomen naar de tijd waarin dinosauriërs rondliepen in de tropische jungle van Canada, naar de grote Hongersnood in het Europa van de 13e eeuw en naar de Industriële Revolutie. Ook het scenario van de film 'The day after tomorrow' komt aan de orde in verschillende onderzoeken naar de golfstromen in de grote oceanen. Uit alles blijkt dat er maar kleine klimaatsveranderingen nodig zijn om extreme weersomstandigheden te veroorzaken. En alle onderzoeken duiden op maar één conclusie: de temperatuur op aarde stijgt sneller dan ooit en ons klimaat verandert.

In de tweede aflevering 'De eeuw van onzekerheid' worden de gevolgen van het 'business as usual'-scenario onder de loep genomen. Terwijl verschillende landen geconfronteerd worden met de gevolgen van het smeltende permafrost en onverwachte overstromingen, heerst aan de andere kant van de wereld grote droogte.

Deel drie 'De planeet van onze kinderen' gaat over de strijd van mensen en gemeenschappen tegen de opwarming van de aarde. Met oude en nieuwe technieken werken ze aan duurzame oplossingen en de broodnodige wereldwijde gedragsverandering.

'The Great Warming' wordt uitgezonden door LLiNK. LLiNK maakt programma's over mondiale verhoudingen, mensen- en dierenrechten, natuur en milieu. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Vanaf september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl. De kleinste omroep met de grootste idealen.


- EINDE PERSBERICHT -


---

Voor meer informatie en beeldmateriaal:
http://www.llink.nl
http://www.thegreatwarming.com

Mattheus Bleijenberg: 010 2882280 / 06-53353793
Yvonne Gispen: 010 288 2281